Adrienne, vévodkyně z Blekingu: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: {{Infobox - panovnice | barva = <!-- pro spolupanovnici thistle, pro vládnoucí orchid --> | jméno = Adrienne Švédská | titul = vévodkyně z Blekingu<br /> následnice Švé…
 
Radiosaltbird (diskuse | příspěvky)
Řádek 50: Řádek 50:
[[Kategorie:Narození ve Švédsku]]
[[Kategorie:Narození ve Švédsku]]
[[Kategorie:Švédské princezny]]
[[Kategorie:Švédské princezny]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]
[[Kategorie:Ženy]]

Verze z 17. 10. 2018, 09:20

Šablona:Infobox - panovnicePrincezna Adriennxe Švédská, vévodkyně z Blekingu (vl. jménem Adrienne Josephine Alice Bernadotte, * 9. března 2018) je třetí dítě a druhá dcera princezny Madeleine Švédské a Christophera O'Neilla. Je vnučkou krále Karla XVI. Gustava a královny Silvie Švédské. Adrienne je v pořadí desátou následnicí švédského trůnu.

Narození

Princezna Adrienne se narodila 9. března 2018 v nemocnici v Danderydu ve Švédsku. Její narození bylo oznámeno jednadvaceti oslavnými výstřely ve Stockholmu a následně pak v Göteborgu, Härnösandu, Karlskroně a Bodenu. Dne 12. března jí byla jejím dědečkem, králem Karlem Gustavem, přidělena jména a tituly.

Adrianne byla pokřtěna 8. června 2018 v kapli Drottningholmského paláce, což bylo přesně pět let po uzavření sňatku jejích rodičů a čtyři roky od křtu její starší sestry Leonore.

Tituly a styly

  • 9. března 2018 - dnes: Její královská výsost princezna Adrienne Švédská, vévodkyně z Blekingu

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Princess Adrienne, Duchess of Blekinge na anglické Wikipedii.