Bring Your Daughter... to the Slaughter: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m změny velikosti nadpisů
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
Přiveďte svou dceru ... k porážce" je druhý singl z roku 1990 [[Iron Maiden]] album [[No Prayer for the Dying]].
'''Bring Your Daughter... to the Slaughter''' - "Přiveďte svou dceru ... k porážce" je druhý singl z roku 1990 [[Iron Maiden]] album [[No Prayer for the Dying]].


Píseň byla původně natočena a propuštěna [[Bruce Dickinson|Brucem Dickinsonem]] pro soundtrack na [[Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu|Nightmare na Elm Street 5: The Dream Child]], ale Stevovi Harrisovi se líbil, takže ho Iron Maiden znovu nahrál. Je to jediné britské číslo - jeden singl pro kapelu k dnešnímu dni, i přes skutečnost, že on dostal velmi málo airplay na BBC.
Píseň byla původně natočena a propuštěna [[Bruce Dickinson|Brucem Dickinsonem]] pro soundtrack na [[Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu|Nightmare na Elm Street 5: The Dream Child]], ale Stevovi Harrisovi se líbil, takže ho Iron Maiden znovu nahrál. Je to jediné britské číslo - jeden singl pro kapelu k dnešnímu dni, i přes skutečnost, že on dostal velmi málo airplay na BBC.

Verze z 7. 4. 2018, 11:17

Bring Your Daughter... to the Slaughter - "Přiveďte svou dceru ... k porážce" je druhý singl z roku 1990 Iron Maiden album No Prayer for the Dying.

Píseň byla původně natočena a propuštěna Brucem Dickinsonem pro soundtrack na Nightmare na Elm Street 5: The Dream Child, ale Stevovi Harrisovi se líbil, takže ho Iron Maiden znovu nahrál. Je to jediné britské číslo - jeden singl pro kapelu k dnešnímu dni, i přes skutečnost, že on dostal velmi málo airplay na BBC.

Pozadí

V roce 1989, zatímco Iron Maiden se přestěhoval od turné, Zomba požádal Dickinson, aby napsal píseň pro Noční můru na Elm Street 5: The Dream Child. Sestavil se s bývalým kytaristou Gillan (a budoucím Iron Maiden) Janickem Gersem a Dickinson zaznamenal píseň,níž tvrdí, že ji napsal "asi za tři minuty" a projekt byl rozšířen do alba Tattooed Millionaire. Když Steve Harris slyšel dokončenou skladbu, rozhodl se, že to bude "skvělé pro Maiden" a přesvědčil Dickinson, aby ho nezařadil do svého sólového alba.

Původní verze písně, která získala ocenění Zlatá malina za "Nejhorší originální píseň" v roce 1989, je podle Dickinson "podstatně odlišná od verze Iron Maiden", vysvětluje, že "uspořádání je totožné, ale "Dickinsonova originální verze byla zařazena na disk 2 The Best of Bruce Dickinson v roce 2001.

Bruce Dickinson uvedl: "Budeme to uvolňovat jako singl na Štědrý večer, abys vyděsil živé světlo z Cliffa Richarda." To vedlo k tomu, že se skladba soutěží s "Spasitelovým dnem" Cliffa Richarda pro vánoční číslo jedna v roce 1990, ale kvůli tomu, že nebyla oficiálně propuštěna až do týdne po Vánocích, šel rovnou na číslo jedna na britském Singles Chartu dne 30. prosince 1990. Toto bylo navzdory zákazu BBC, který odmítl hrát skladbu na Rádiu 1 a ukázal pouze 90 sekundový živý klip pro Top of the Pops. B-side pokrývají verze "Já jsem Mover" (původně Free) a Led Zeppelin "Communication Breakdown".

Kromě standardních edic 7 "a 12" byl singl také vydán jako speciální edice 7 "flip-top" mozkové balení "vydání.

Videoklip obsahuje stopáž z The City of the Dead / Horror Hotel (John Llewellyn Moxey, 1960).

Stejně jako většina písní z albumu No Prayer for the Dying, "Přiveďte svou dceru k porážce", byla zřídka přehrána živě po doprovodném turné "No Prayer on the Road", kdy skupina hrála pouze ve vybraných termínech v letech 1992, 1993 a 2003 .

Popis alba

Album pro Velkou Británii

1."Přiveďte svou dceru ... k porážce" (Bruce Dickinson) - 4:42 (7 "& 12")

2."Jsem Mover" (Andy Fraser, Paul Rodgers, Free Cover) - 3:26 (7 "& 12")

3."Komunikační členění" (Jimmy Page, John Bonham, John Paul Jones, obálka Led Zeppelin) - 2:42 (12 ")

Složení

Výrobní kredity jsou upraveny z 7 palcových vinylových, a obrazových obalů.

Iron Maiden

Bruce Dickinson - vedoucí zpěv

Janick Gers - hlavní kytara

Dave Murray - rytmická kytara, rytmus a kytara na dráze 2 a 3

Steve Harris - basová kytara

Nicko McBrain - bubny

Producenti

Martin Birch - producent, inženýr, míchání

Derek Riggs - ilustrace ilustrací

Ross Halfin - fotografie