Brian L. Weiss: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Pteryx (diskuse | příspěvky)
m odstranění duplicity
sloh, dle en, kat a sort et cetera
Řádek 1: Řádek 1:
{{Infobox - osoba}}
[[Soubor:BLWEISS.jpg|náhled]]
{{upravit|sloh}}
Brian Leslie Weiss (narozený 6. listopadu 1944) je americký psychiatr, hypnotherapeut a spisovatel, který se specializuje na regresi do minulých životů. Jeho výzkum zahrnuje reinkarnaci, regresi do minulých životů, progresi do budoucích životů a život lidské duše po smrti těla.
'''Brian Leslie Weiss''' ([[6. listopad|6. listopadu]] [[1944]]) je americký psychiatr, hypnotherapeut a spisovatel, který se specializuje na regresi do minulých životů. Jeho výzkum zahrnuje reinkarnaci, regresi do minulých životů, progresi do budoucích životů a život lidské duše po smrti těla.


== Vzdělání a lékařská kariéra ==
== Vzdělání a lékařská kariéra ==
Řádek 27: Řádek 28:
* Zázraky se dějí: Transformační léčba, síla vzpomínek na minulé životy (Společně s Amy E. Weissovou, Metafora 2013, ISBN 978-80-7359-370-4)
* Zázraky se dějí: Transformační léčba, síla vzpomínek na minulé životy (Společně s Amy E. Weissovou, Metafora 2013, ISBN 978-80-7359-370-4)
* Jen láska je skutečná (Metafora 2017, ISBN 978-80-7359-552-4)
* Jen láska je skutečná (Metafora 2017, ISBN 978-80-7359-552-4)
== Reference ==
{{překlad|en|Brian Weiss|819737137}}
{{DEFAULTSORT:Weiss, Brian L.}}
[[Kategorie:Američtí psychiatři]]
[[Kategorie:Narození 6. listopadu]]
[[Kategorie:Narození 1944]]
[[Kategorie:Muži]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]

Verze z 11. 1. 2018, 06:27

Brian Weiss
Brian Weiss (9. října 2012)
Brian Weiss (9. října 2012)
Narození6. listopadu 1944 (79 let)
New York
BydlištěMiami
Alma materKolumbijská univerzita
Yale School of Medicine
Povoláníneurolog, psychiatr, spisovatel a psychoterapeut
Webwww.brianweiss.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Brian Leslie Weiss (6. listopadu 1944) je americký psychiatr, hypnotherapeut a spisovatel, který se specializuje na regresi do minulých životů. Jeho výzkum zahrnuje reinkarnaci, regresi do minulých životů, progresi do budoucích životů a život lidské duše po smrti těla.

Vzdělání a lékařská kariéra

Weiss zahájil studium na Columbijské univerzitě, lékařskou fakultu dostudoval na univerzitě v Yale v roce 1970. Po stáži zaměřené na vnitřní lékařství na New York University Medical Center se vrátil na Yale, aby dva na dvouletou stáž v psychiatrii. Poté se stal vedoucím psychiatrického oddělení v Mount Sinai Medical Center, Miami. [

Regrese do minulých životů a budoucí život

V roce 1980 v hypnóze Weissova pacientka "Catherine" mluvila o zkušenostech z minulých životů. Dr. Weiss tehdy nevěřil na reinkarnaci. Když si pomocí dostupných historických informací ověřil některé prvky z příběhů Catherine, dospěl k přesvědčení o přežívání prvků lidské osobnosti po smrti těla. Dr. Weiss od roku 1980 nechal projít hypnotickou regresí více než 4000 pacientů.

Weiss obhajuje hypnotickou regresní terapii a tvrdí, že mnoho fobií a onemocnění pramení ze zkušností z minulých životů, jejichž uvědomění si může mít léčebný účinek. Také píše o poselstvích přijatých od "mistrů" nebo "vysoce vyvinutých, nefyzických duší", o nichž tvrdí, že s nimi komunikoval prostřednictvím svých pacientů. Brian Weiss pořádá v USA semináře, které vysvětlují a učí techniky auto-regresní mediace. Jedná se o denní workshopy Hay House I Can Do It a intenzivní zážitkové workshopy na Omega Institute for Holistic Studies v New Yorku.

Média

Byl hostem celostátních televizních a rozhlasových talk show, včetně: Oprah Winfrey Show, Coast to Coast AM, Larry King Live a 20/20. Je autorem osmi knih na téma reinkarnace, včetně bestselleru Only Love is Real (Jen láska je skutečná).

Osobní život

Žije se svou ženou Carol v Miami na Floridě, kde píše a vede veřejné semináře a workshopy týkající se reinkarnace.

Bibliografie

Do češtiny byly dosud přeloženy knihy:

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Brian Weiss na anglické Wikipedii.