Podlaží: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m robot přidal: ko:건물의 층 세는 법 změnil: en:Storey
m typo
Řádek 1: Řádek 1:
'''Přízemí''' je označení prvního nadzemního [[podlaží]] v [[budova|budovách]]. Ve stavebních výkresech a ve stavebnictví obecně se přízemí označuje jako[[1.NP]]. Přízemí se jak již název sám napovídá nachází při zemi, lépe řečeno vstup do budovy je většinou v přízemí. [[Podlaha]] v přízemí bývá ve stejné úrovni jako je okolní [[terén]]. Ve svažitém terénu se používá při konstrukci budov přízemí zapuštěné do okolního terénu. Pokud by bylo přízemí zapuštěné více než 1/2 [[konstrukční výška |konstrukční výšky]] podlaží, jednalo by se o [[suterén]], tedy [[první podzemní podlaží]] (1.PP)
'''Přízemí''' je označení prvního nadzemního [[podlaží]] v [[budova|budovách]]. Ve stavebních výkresech a ve stavebnictví obecně se přízemí označuje jako [[1.NP]]. Přízemí se jak již název sám napovídá nachází při zemi, lépe řečeno vstup do budovy je většinou v přízemí. [[Podlaha]] v přízemí bývá ve stejné úrovni jako je okolní [[terén]]. Ve svažitém terénu se používá při konstrukci budov přízemí zapuštěné do okolního terénu. Pokud by bylo přízemí zapuštěné více než 1/2 [[konstrukční výška |konstrukční výšky]] podlaží, jednalo by se o [[suterén]], tedy [[první podzemní podlaží]] (1. PP)

==Jiné označení==
==Jiné označení==

*1.NP
*1. NP
*první nadzemní podlaží
*první nadzemní podlaží

[[Kategorie:Stavebnictví]]
[[Kategorie:Stavebnictví]]



Verze z 2. 6. 2007, 17:12

Přízemí je označení prvního nadzemního podlaží v budovách. Ve stavebních výkresech a ve stavebnictví obecně se přízemí označuje jako 1.NP. Přízemí se jak již název sám napovídá nachází při zemi, lépe řečeno vstup do budovy je většinou v přízemí. Podlaha v přízemí bývá ve stejné úrovni jako je okolní terén. Ve svažitém terénu se používá při konstrukci budov přízemí zapuštěné do okolního terénu. Pokud by bylo přízemí zapuštěné více než 1/2 konstrukční výšky podlaží, jednalo by se o suterén, tedy první podzemní podlaží (1. PP)

Jiné označení

  • 1. NP
  • první nadzemní podlaží