Společenství Josefa Zezulky: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
→‎Externí odkazy: pojem církve je čistě křesťanský (viz wiki-definice toho, co se rozumí pojmem církev) a tato nábož.spol. nemá s křesťanstvím evidentně nic společného, jde o náboženskou společnost
odkaz
Řádek 14: Řádek 14:
}}
}}


'''Společenství Josefa Zezulky''' je v Česku 38. státem [[Seznam církví a náboženských společností v Česku|registrovaná církev a náboženská společnost]].<ref><http://www.mkcr.cz/cz/cirkve-a-nabozenske-spolecnosti/registrace-a-evidence/data-registrace-cirkvi-a-nabozenskych-spolecnosti-a-svazu-cirkvi-a-nabozenskych-spolecnosti-11263/></ref> Její duchovní učení vychází z díla a odkazu [[Josef Zezulka|Josefa Zezulky]], tvůrce životní filosofie Bytí a její součásti biotroniky - náboženské nauky, kterou společenství vyznává. Společenství vede sanátor Tomáš Pfeiffer, žák a jediný pověřený pokračovatel<ref><http://www.dub.cz/cs/vzpominka-na-josefa-zezulku.php></ref> Josefa Zezulky. Společenství má sídlo v [[Praha|Praze]], Soukenická 21.
'''Společenství Josefa Zezulky''' je v Česku 38. státem [[Seznam církví a náboženských společností v Česku|registrovaná církev a náboženská společnost]].<ref><http://www.mkcr.cz/cz/cirkve-a-nabozenske-spolecnosti/registrace-a-evidence/data-registrace-cirkvi-a-nabozenskych-spolecnosti-a-svazu-cirkvi-a-nabozenskych-spolecnosti-11263/></ref> Její duchovní učení vychází z díla a odkazu [[Josef Zezulka|Josefa Zezulky]], tvůrce životní filosofie Bytí a její součásti [[biotronika|biotroniky]] - náboženské nauky, kterou společenství vyznává. Společenství vede sanátor Tomáš Pfeiffer, žák a jediný pověřený pokračovatel<ref><http://www.dub.cz/cs/vzpominka-na-josefa-zezulku.php></ref> Josefa Zezulky. Společenství má sídlo v [[Praha|Praze]], Soukenická 21.


== Cíle ==
== Cíle ==

Verze z 13. 4. 2017, 17:02

Společenství Josefa Zezulky
ZkratkaSJZ
MottoJá jsem každý a vše, co jest i není.
Vznik19.12.2014
Typnáboženská společnost
Právní formacírkev
SídloPraha, Soukenická 21
SanátorTomáš Pfeiffer
Oficiální webwww.dub.cz/cs/spolecenstvi-josefa-zezulky.php
Datová schránka6npihud
IČO03659925 (VR)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Společenství Josefa Zezulky je v Česku 38. státem registrovaná církev a náboženská společnost.[1] Její duchovní učení vychází z díla a odkazu Josefa Zezulky, tvůrce životní filosofie Bytí a její součásti biotroniky - náboženské nauky, kterou společenství vyznává. Společenství vede sanátor Tomáš Pfeiffer, žák a jediný pověřený pokračovatel[2] Josefa Zezulky. Společenství má sídlo v Praze, Soukenická 21.

Cíle

Cílem Společenství je předkládat a vysvětlovat životní filosofii Bytí i biotroniku tak, jak je přijal a ustavil přinašeč Josef Zezulka. Tím se uskutečňuje a naplňuje jeho odkaz. Vše probíhá v duchu svobody myšlení: bohoslužbami, náboženskými úkony, duchovní službou a dalšími vhodnými formami.

Historie

Počátky Společenství sahají až do roku 1945, kdy dochází k probuzení přinašeče duchovní nauky Josefa Zezulky.[3] V následujících letech začíná tajně výuka prvých duchovních skupin. Od roku 1994 je duchovní nauka veřejně předkládána sanátorem Tomášem Pfeifferem.

Organizační struktura

Duchovní univerzita Bytí

Vzdělávání v duchovní nauce je organizováno v duchovním vzdělávacím systému nazvaném Duchovní univerzita Bytí, zkratka DUB, jež byla založena sanátorem Tomášem Pfeifferem 30. března 1994.[4]

Biotronika Josefa Zezulky

Je evidovanou právnickou osobou[5] podle zákona o církvích a náboženských společnostech. Byla založena dne 30. března 2015 za účelem naplňování poslání náboženské společnosti. Cílem je náboženskými a duchovními obřady, duchovní službou, biotronickým působením, péčí o duchovní život, osvětou napomáhat potřebným při oslabeních způsobených bioenergetickou nedostatečností. Sídlem je Praha, Soukenická ulice 21.

Sanátor - svaz biotroniků Josefa Zezulky

Je evidovanou právnickou osobou[5] podle zákona o církvích a náboženských společnostech. Byla založena dne 30. března 2015. Je profesní komorou biotroniků. Posláním je sdružovat, školit a zajišťovat výuku adeptů v biotronice Josefa Zezulky, ustavovat je do praxe a garantovat odbornou úroveň takto ustavených biotroniků. Sídlem je Praha, Soukenická ulice 21.

Odkazy

Reference

Související stránky

Externí odkazy