Les Courtilles (stanice metra v Paříži): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
JAnDbot (diskuse | příspěvky)
m Sjednocení posloupností
(Žádný rozdíl)

Verze z 10. 2. 2017, 13:33

Nástupiště

Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles je konečná stanice pařížského metra na lince 13. Ve stanici končí severozápadní větev linky. Severovýchodní větev končí ve stanici Saint-Denis – Université. Stanice se nachází mimo území Paříže na hranicích měst Asnières-sur-Seine a Gennevilliers na křižovatce ulic Avenue de la Redoute a Boulevard Intercommunal.

Historie

Stanice byla slavnostně otevřena 14. června 2008 jako 300. stanice pařížského metra. Je součástí nového prodlouženého úseku severozápadní větve ze stanice Gabriel Péri.

Ke stanici Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles byla dovedena tramvajová linka T1, na kterou je od 15. listopadu 2012 možný přestup.

Další rozvoj

Toto prodloužení byla první fáze, na kterou by měla navázat druhá fáze s podloužením linky do stanice Port de Gennevilliers. Ta je v současnosti zatím ve stádiu projektu, takže není ještě stanoven termín zprovoznění nového úseku.[1]

Název

V projektu měla stanice pracovní název Asnières – Gennevilliers – Le Luth, ale později byla změněna na současnou podobu. Asnières a Gennevilliers jsou města, na jejichž hranicích stanice leží. Le Luth a Les Courtilles jsou názvy čtvrtí ve městě Asnières.

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Asnières - Gennevilliers - Les Courtilles (métro de Paris) na francouzské Wikipedii.

Externí odkazy

← směr Les Courtilles
← směr Saint-Denis – Université
Metro v PařížiLinka 13 směr Châtillon – Montrouge
Asnières – Gennevilliers – Les Courtilles Les Agnettes

Les CourtillesLes AgnettesGabriel PériMairie de ClichyPorte de ClichyBrochantSaint-Denis – UniversitéBasilique de Saint-DenisSaint-Denis – Porte de ParisCarrefour PleyelMairie de Saint-OuenGaribaldiPorte de Saint-OuenGuy MôquetLa FourchePlace de ClichyLiègeSaint-LazareMiromesnilChamps-Élysées – ClemenceauInvalidesVarenneSaint-François-XavierDurocMontparnasse – BienvenüeGaîtéPernetyPlaisancePorte de VanvesMalakoff – Plateau de VanvesMalakoff – Rue Étienne DoletChâtillon – Montrouge