Kateřina Kachlíková: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
m {{Infobox - hudební umělec}}
Řádek 1: Řádek 1:
{{Infobox - hudební umělec}}
Mgr. '''Kateřina Kachlíková''' je česká sólová pěvkyně – [[mezzosoprán|mezzosopranistka]].
Mgr. '''Kateřina Kachlíková''' je česká sólová pěvkyně – [[mezzosoprán|mezzosopranistka]].

Verze z 4. 9. 2016, 10:15

Kateřina Kachlíková
Základní informace
Narození17. prosince 1953 (70 let)
Zlín
Povolánízpěvačka a učitelka
Nástrojehlas
RodičeAntonín Kachlík a Květoslava Houdlová
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Mgr. Kateřina Kachlíková je česká sólová pěvkyně – mezzosopranistka.

Na pražské konzervatoři vystudovala zpěv u Marty Boháčové (1978) a v letech 19801982 absolvovala stáž u Jeleny Obrazcovové na Moskevské státní konzervatoři. Poté se věnovala studiu divadelní a filmové vědy na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze (1985). Jako sólistka hostovala Divadla Josefa Kajetána Tyla v Plzni.

Umělecká činnost

Trvale se věnuje koncertní činnosti, převážně písňovým recitálům. Vystupuje na domácích i zahraničních pódiích např. v Rakousku, Španělsku, Švýcarsku, Německu, Velké Británii, Belgii, USA, ad. Jako první u nás uvedla písně Maxe Broda (1991), které také nahrála na CD (Supraphon 1995) a zazpívala v rámci mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro, kde v různých ročnících vystoupila ještě několikrát ve skladbách I. Stravinského, A. Zemlinského ,L. Janáčka a I. Loudové. Vedle toho natáčela pro Panton, BMG a ve studiu Českého rozhlasu vytvořila řadu nahrávek s písňovými cykly autorů 20. století (B. Britten, P. Hindemith, A. Honegger, I. Stravinskij, V. Novák, J. B. Foerster, K. Husa, J. Klusák).

Pedagogická činnost

Pedagogicky působila na pražské konzervatoři (198792) a na soukromé Pěvecké konzervatoři v Praze (199299), v současnosti vyučuje sólový zpěv na Gymnáziu Jana Nerudy v Praze.

Externí odkazy