Sasanka koňská: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Nová stránka: '''Sasanka koňská''' patří mezi Žahavce. Do skupiny sasanky. Sasanka udržuje symbiózu s rakem poustevňíčkem. Symbióza... Sasanka koňská sedí na ulitě raka a…
značky: editace z Vizuálního editoru editace z mobilu editace z mobilního webu
 
základní úpravy, požadavek na zdroje kategorizaci a styl
Řádek 1: Řádek 1:
{{upravit|zdroje, encyklopedický styl, kategorizace}}
'''Sasanka koňská''' patří mezi Žahavce. Do skupiny [[sasanky]]. Sasanka udržuje symbiózu s rakem poustevňíčkem. [[Symbióza]]... Sasanka koňská sedí na ulitě raka a on ji přenáší z místa na místo čím se jí dostává více potravy. Ona zase pomáhá rakovi tím, že ho chrání svými žahavými [[Buňka|Buňkami]] před jinými živočichy. může mýt 30 až 50 cm.
'''Sasanka koňská''' patří mezi [[Žahavci|žahavce]], do skupiny [[sasanky]]. Sasanka udržuje [[Symbióza|symbiózu]] s [[Rak poustevníček|rakem poustevňíčkem]].

== Symbióza ==
Sasanka koňská se usadí na ulitu raka, který ji přenáší z místa na místo a tím i k potravě, sasanka na oplátku raka chrání svými žahavými [[Buňka|buňkami]] před jinými živočichy.

{{pahýl}}

Verze z 24. 2. 2016, 11:15

Sasanka koňská patří mezi žahavce, do skupiny sasanky. Sasanka udržuje symbiózu s rakem poustevňíčkem.

Symbióza

Sasanka koňská se usadí na ulitu raka, který ji přenáší z místa na místo a tím i k potravě, sasanka na oplátku raka chrání svými žahavými buňkami před jinými živočichy.