SIMM: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
ArthurBot (diskuse | příspěvky)
Bez shrnutí editace
Řádek 2: Řádek 2:


==Smysl SIMM==
==Smysl SIMM==
Operační paměť PC je spojena s [[procesor]]em pomocí datové [[sběrnice]]. Tato sběrnice má danou datovou šířku – v případě PC, které využívaly SIMM moduly to bylo nejčastěji 32 [[bit]]ů. Šířka datové sběrnice a připojené operační paměti musí být stejná. Operační paměť je realizována pomocí paměťových čipů. Tyto čipy však mají různou datovou šířku (velmi často 1, 4 nebo 8 bitů). Pro připojení paměti k datové sběrnici by tedy bylo potřeba velkého množství jednotlivých čipů a jednalo by se o nepraktickou záležitost. Proto byly jednotlivé čipy připájeny na destičku s danou datovou šířkou a standardním [[konektor]]em.
Operační paměť PC je spojena s [[procesor]]em pomocí datové [[sběrnice]]. Tato sběrnice má danou datovou šířku – v případě PC, které využívaly SIMM moduly, to bylo nejčastěji 32 [[bit]]ů. Šířka datové sběrnice a připojené operační paměti musí být stejná. Operační paměť je realizována pomocí paměťových čipů. Tyto čipy však mají různou datovou šířku (velmi často 1, 4 nebo 8 bitů). Pro připojení paměti k datové sběrnici by tedy bylo potřeba velkého množství jednotlivých čipů a jednalo by se o nepraktickou záležitost. Proto byly jednotlivé čipy připájeny na destičku s danou datovou šířkou a standardním [[konektor]]em.


==Verze SIMM==
==Verze SIMM==

Verze z 27. 10. 2015, 21:09

SIMM je zkratka z anglického Single Inline Memory Module a označuje jednoduchý obvod sloužící k instalaci operační paměti (RAM) do počítače, případně jiného zařízení.

Smysl SIMM

Operační paměť PC je spojena s procesorem pomocí datové sběrnice. Tato sběrnice má danou datovou šířku – v případě PC, které využívaly SIMM moduly, to bylo nejčastěji 32 bitů. Šířka datové sběrnice a připojené operační paměti musí být stejná. Operační paměť je realizována pomocí paměťových čipů. Tyto čipy však mají různou datovou šířku (velmi často 1, 4 nebo 8 bitů). Pro připojení paměti k datové sběrnici by tedy bylo potřeba velkého množství jednotlivých čipů a jednalo by se o nepraktickou záležitost. Proto byly jednotlivé čipy připájeny na destičku s danou datovou šířkou a standardním konektorem.

Verze SIMM

  • 30 pinová s datovou šířkou 8 bitů
  • 72 pinová s datovou šířkou 32 bitů


Externí odkazy