Souprava metra Ečs: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Mirekk (diskuse | příspěvky)
m →‎Dnešní výskyt: oprava odkazů
kategorii Kategorie:Metro v Praze odstraňuji, viz Wikipedista diskuse:Mirekk (to předchozí fakt nebyla Praha)
Řádek 61: Řádek 61:
{{Soupravy metra Metrovagonmaš}}
{{Soupravy metra Metrovagonmaš}}


[[Kategorie:Metro v Praze]]
[[Kategorie:Vozidla metra]]
[[Kategorie:Vozidla metra]]

Verze z 6. 3. 2007, 00:59

Šablona:Lokomotiva hlavička Šablona:Lokomotiva nadpis Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva nadpis Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr Šablona:Lokomotiva nadpis Šablona:Lokomotiva parametr Šablona:Lokomotiva parametr Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva parametr Šablona:Lokomotiva parametr Šablona:Lokomotiva parametr odkaz Šablona:Lokomotiva patička

Ečs je nejstarší typ sovětských vozů metra vyráběných pro pražské metro, kde byly provozovány v letech 19741997.

Popis

Vozy Ečs vyvinul Mytiščinský strojírenský závod speciálně pro pražské metro jakožto modifikaci typu E; podobné modifikace byly vyráběny v 70. letech i pro metra ostatních států RVHP. Ečs (písmena modifikace znamenají „Československo“) byl odvozen z typů Ež (pro metro v Moskvě, resp. Leningradě) a Ev (pro metro v Budapešti). Má čtvery dveře po každé straně vozu, vozová skříň je složená z rámu svařeného z ocelových profilů, ke kterým byly připevněny stropnice pokryté ocelovým plechem a přivařeny vnější boční stěny. Stěny a strop prostoru pro cestující byly pokryty hliníkovými plechy. Vůz byl kromě provozní elektrodynamické brzdy vybaven brzdou pneumatickou a ruční a měl samočinné spřáhlo. V každém voze byla kabina řidiče – neexistovaly tak vložené vozy.

Vozy Ečs v Praze

Za normalizace 24. března 1971 rozhodla vláda o koupi vozů Ečs místo vyvíjených českých R1. Od října 1973 byly do ještě rozestavěného depa Kačerov dopraveny první vozy s evidenčními čísly 1001–1050; v letech 1975 a 1976 přišlo dalších 35 vozů (poslední tři 1083 až 1085 byly zachovány dodnes).

S jejich nasazením na trasu A se nepočítalo, jednak protože nesplňovaly československou normu pro osvětlení, jednak kvůli náročnému profilu nové trati (prudké stoupání ze stanice Malostranská ke Hradčanské); pro tu byla pořízena modernější souprava metra 81-71. Vozy Ečs byly koncepčně zastaralé již v době výroby, provozně začaly zastarávat kolem roku 1990. Během dalších sedmi let byly postupně vyřazovány.

Dnešní výskyt

Souprava Ečs ve stanici Kačerov na při oslavách 130. výročí pražské MHD v září 2005

Vůz č. 1009 vystavuje Muzeum MHD ve vozovně Střešovice. Vozy s evidenčními čísly 1083, 1084 a 1085 vlastní stále Dopravní podnik jako historickou soupravu, vypravovanou při výjimečných příležitostech, jako jsou různá výročí, na starší část linky C, kde jezdila původně; na novějších tratích a ve stoupání úseku IV.C do Kobylis by měla problémy.

Externí odkazy