Wikipedie:Pod reálnou lípou/Brno, 17. června 2015: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m →‎Místo a čas: správný pravopis
m →‎Zúčastní se: úprava mého „prohlášení“
Řádek 27: Řádek 27:
== Zúčastní se ==
== Zúčastní se ==
:''<small>Chybí vám tu někdo? [[Wikipedie:Pod reálnou lípou/Brno#Pozvání|Pozvěte ho]]!</small>''
:''<small>Chybí vám tu někdo? [[Wikipedie:Pod reálnou lípou/Brno#Pozvání|Pozvěte ho]]!</small>''
# Pod reálnou lípu se těší --[[Wikipedista:Blahma|Blahma]] ([[Diskuse s wikipedistou:Blahma|diskuse]]) 5. 6. 2015, 03:27 (CEST)
# Na posezení pod skutečně reálnou lípou se těší --[[Wikipedista:Blahma|Blahma]] ([[Diskuse s wikipedistou:Blahma|diskuse]]) 5. 6. 2015, 03:27 (CEST)
<!-- Pro přidání se na seznam účastníků, jste-li přihlášeni do Wikipedie, vložte nad tento řádek znak # a čtyři vlnovky (~) a stránku uložte. Nezaregistrovaní uživatelé vloží místo vlnovek své jméno. -->
<!-- Pro přidání se na seznam účastníků, jste-li přihlášeni do Wikipedie, vložte nad tento řádek znak # a čtyři vlnovky (~) a stránku uložte. Nezaregistrovaní uživatelé vloží místo vlnovek své jméno. -->



Verze z 5. 6. 2015, 13:44

Bystrcká lípanejstarší strom v Brně
Předcházející:
{{{předchozí}}}
Brněnský wikisraz
17. června 2015
Následující:
{{{následující}}}

Toto je organizační stránka pro brněnský wikisraz v červnu 2015, který bude hned z několika hledisek mimořádný. Především jako první ze všech srazů českých wikipedistů proběhne skutečně pod reálnou reálnou lípou![pozn. 1]

Podle teplot je znát, že venku už zavládlo léto, takže tentokrát budeme pití a nějakou chuťovku mezi řečmi o světě wiki konzumovat přímo ve stínu koruny nejstaršího stromu v Brně – čtyři staletí staré Bystrcké lípy, kolem které se rozprostírá zahrádka restaurace U Šťávů, kde máme rezervovány hned dva stoly.[pozn. 2] Oproti předchozím měsícům by měl být tentokrát program setkání opět o něco uvolněnější – už proto, že venku asi nebude tak silný signál internetu přes Wi-Fi.

Protože nám ale na Commons zatím chybí fotografie lípy olistěné a s restauračním provozem pod ní, součástí setkání bude i miniaturní fotoworkshop. Při něm si přijdou na své nejen příznivci památných stromů, ale i fotografové kulturních památek, protože pod lípou se kromě stolečků nachází i socha sv. Jana Nepomuckého. A aby toho nebylo málo, na dohled od stolu se nachází i dosud vůbec nevyfocená moderní kašna. Pěkně se nám tedy spojí fotodokumentace srazu s fotografováním pro Wikipedii.

Účast na tomto wikisrazu bude možné zakončit pozorováním ohňostroje nad Pryglem v rámci festivalu Ignis Brunensis. Ten začíná ve 22:30 a Bystrc je pro jeho návštěvu výborným výchozím místem slibujícím krátkou cestu bez dlouhého mačkání se v šalině. Vzhledem k ohlášenému večernímu posílení veřejné dopravy v okolí lze očekávat, že návrat ze srazu proběhne hladce, ať už se slavnostního zakončení večera zúčastníte či nikoliv. Mimobrněnským je možné poskytnout přespání.

Pozvánka

Místo a čas

  • kdy: středa 17. června 2015 v 18:00–23:00
  • kde: U Šťávů, Výhon 56/1, N N49°13,523' E 016°31,620' (rezervace na „Wikipedii“ na zahrádce pod Bystrckou lípou)
  • kudy tam: tramvají 1 (z role) nebo 3 (z Čáry) na zastávku Zoologická zahrada; odtamtud se vydejte směrem od řeky (tj. nikoliv směr zoo) tak, že po levé ruce máte nejprve u přestupního terminálu smíšené zboží, pak kostel sv. Janů na náměstí 28. dubna a nakonec služebnu Policie ČR v místě, kde už se náměstí začíná zužovat do podoby ulice, na jejímž úplném konci už naleznete Bystrckou lípu

Program

  • utužování wikikontaktů, objímání lípy, splavování Ošupisu
  • miniaturní fotoworkshop – lípa, socha, kašna, wikipedisté
  • premiéra seznamu nenafoceného všeho, který je zobecněním seznamu nenafocených vesnic
  • střípky z historie nafocování a dokumentace českých vesnic
  • večer bude zakončen ohňostrojem – chcete-li ho fotit, nezapomeňte si vzít s sebou potřebné vybavení!
  • další body budou doplněny po sepsání zápisu z předcházejícího srazu

doplňte další návrhy

Zúčastní se

Chybí vám tu někdo? Pozvěte ho!
  1. Na posezení pod skutečně reálnou lípou se těší --Blahma (diskuse) 5. 6. 2015, 03:27 (CEST)[odpovědět]

Zápis

bude doplněn po proběhnutí akce

Galerie

bude doplněna po proběhnutí akce

Poznámky

  1. Toto přírodně znějící označení pro fyzická setkání wikipedistů si totiž kdysi dávno vymysleli Pražáci, kteří se však od té doby neustále scházejí jen po hospodách a kancelářích. ;-)
  2. Návštěvy z Prahy jsou více než vítány, místa bude dost. Navíc pro ně máme dobrou zprávu: Kromě Starobrna točí i ústeckého Březňáka.

Externí odkazy