Kostel svatého Mikuláše (Všebořice): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
+ link
m pravopis, odk po ek -bohužel
Řádek 1: Řádek 1:
[[File:Všebořice kostel sv. Mikuláše.JPG|thumb|right|Kostel sv. Mikuláše ve Všebořicích]]
[[File:Všebořice kostel sv. Mikuláše.JPG|thumb|Kostel sv. Mikuláše ve Všebořicích]]
'''Kostel svatého Mikuláše''' byl postaven roku 1698 v dehdy ještě samostatné vesnici [[Všebořice]]. Rozkládá se v blízkosti ulic Pod vodojemem a Lipová. Okolo kostela je dnes už bohužel zanetbaný hřbitov s márnicí a s hřbitovní zdí. Roku 1702 byla vybudována brána. V dnešní době se ale bohužel kostel využívá jako skladiště a není veřejnosti přístupný.
'''Kostel svatého Mikuláše''' byl postaven roku 1698 v tehdy ještě samostatné vesnici [[Všebořice]]. Rozkládá se v blízkosti ulic Pod vodojemem a Lipová. Okolo kostela je dnes zanedbaný hřbitov s márnicí a s hřbitovní zdí. Roku [[1702]] byla vybudována brána. V dnešní době se ale kostel využívá jako skladiště a není veřejnosti přístupný.


== Externí odkazy ==
== Externí odkazy ==

Verze z 3. 9. 2014, 18:13

Kostel sv. Mikuláše ve Všebořicích

Kostel svatého Mikuláše byl postaven roku 1698 v tehdy ještě samostatné vesnici Všebořice. Rozkládá se v blízkosti ulic Pod vodojemem a Lipová. Okolo kostela je dnes zanedbaný hřbitov s márnicí a s hřbitovní zdí. Roku 1702 byla vybudována brána. V dnešní době se ale kostel využívá jako skladiště a není veřejnosti přístupný.

Externí odkazy