Three Days Grace: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 88: Řádek 88:
* [[2010]]: ''[[The Good Life]]''
* [[2010]]: ''[[The Good Life]]''
* [[2012]]: ''[[Chalk Outline]]''
* [[2012]]: ''[[Chalk Outline]]''
* [[2013]]: ''[[Misery Loves My Company]]''


== Reference ==
== Reference ==

Verze z 27. 5. 2014, 13:54

Three Days Grace
Three Days Grace živě v r. 2006
Three Days Grace živě v r. 2006
Základní informace
PůvodKanada Toronto (Ontario), Kanada
ŽánryAlternativní rock
Hard Rock
Alternativní metal
Post-grunge
Aktivní roky19921995 (jako Groundswell)
1997–současnost
VydavateléJive, RCA
WebThreeDaysGrace.com
Současní členové
Neil Sanderson
Brad Walst
Barry Stock
Matt Walst
Dřívější členové
Adam Gontier
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Three Days Grace (TDG) je kanadská rocková kapela založená v roce 1992 (tehdy pod jménem Groundswell). Po rozpadu Groundswell se skupina přejmenovala. Bývalým členem této skupin byl Adam Wade Gontier, který rozjel sólo dráhu. V její nynější sestavě se nachází: bubeník a zpěvák Neil Sanderson, basový kytarista Brad Walst a hlavní kytarista Barry Stock. Three Days Grace vydali čtyři studiová alba, dvě DVD a po celém světě prodali více jak šest milionů desek.[1]

Historie

Jako Groundswell (1992-1997)

V roce 1992 Adam Gontier, Joe Grant, Phil Crowe, Brad Walst a Neil Anderson založili post grungovou kapelu Groundswell s níž vydali jedno album s názvem Wave Of Popular Feeling, kterého se prodalo 150 kusů. Poté se kapela rozpadla a až v roce 1997 se opět sešel Adam Gonteir, Brad Walst a Neil Sanderson a založily rockovou kapelu Three Days Grace.

Demo (1997-2000)

V roce 1997 se Adam Gontier, Neil Sanderson a Brad Walst znovu dali dohromady tentokráte už pod názvem Three Days Grace. Spolu se členem skupiny Thousand Foot Krutch nahráli své první demo se čtyřmi skladbami. CD vyšlo v počtu 100 kusů a poté se TDG vydali na turné s Thousand Foot Krutch jako jejich předskokani.

Three Days Grace (2003-2005)

22. července 2003 vyšlo první studiové album Three Days Grace. Z tohoto alba vzešel jejich první singl, „I Hate Everything About You", který jim zajistil úspěch a přední místa v kanadských a amerických žebříčcích. Na příklad druhé místo na US Modern Rock, čtvrté místo v Mainstream Rock charts a první místo v Canadian Singles Chart. S dalším singlem, „Just Like You", přichází další úspěchy a první místa v obou zmíněných amerických rockových hitparád. Poslední singl „Home" nebyl již tak úspěšný jako předešlý song, ovšem i tak se řadí k velmi povedeným písním. Po nahrání tohoto alba se ke skupině přidal kytarista Barry Stock. Three Days Grace je jak v Kanadě, tak i ve Spojených státech 1x platinová (prodeje 1000 000+).[2][3]

One-X (2006-2008)

V roce 2005 se Adam Gontier léčil ze svoji závislosti na droze OxyContin, když se jeho žena Naomi postavila proti čím dál tím většímu užívání této drogy. Většina textů alba je založena na Gontierově deníku, který si v době a po době léčení vedl. Čtyřmi singly alba One-X jsou postupně: „Animal I Have Become", „Pain", „Never Too Late" a „Riot". Píseň „Never Too Late" je věnovaná Naomi, jednak jako poděkování za podporu, ale taky je založena na jejím životním příběhu z mládí a tím ji a všem ostatním chtěl říct, jak už název vypovídá, že nikdy není pozdě změnit svůj život. One-X je v Spojených státech 1x platinové (1000 000+) a v Kanadě 2x platinové (160 000+).[2][3]

V roce 2007 nahrává Gontier píseň „I Don't Care" s finskou skupinou Apocalyptica. V tomtéž roce se skupina vydává na turné s mnohými skupinami např. Breaking Benjamin, Chevelle, Seether, Skillet, Nickelback, Hoobastank, Trapt, Puddle of Mudd, 3 Doors Down, Flyleaf, 12 Stones, Red, Econoline Crush a další. Gontier si zazpíval s Breaking Benjamin píseň „Dance With The Devil". 11. srpna 2008 vydali live DVD s názvem Live at Palace. 7. října 2008 Adam Gontier zpívá spolu s dalšími kanadskými zpěváky a hudebníky píseň „You Have a Choice" (Avaaz.org), která měla sloužit ke změně politiky v Kanadě (odvolání Stephena Harpera) a měla přimět lidi, aby šli k volbám.

Life Starts Now (2009-2011)

Life Starts Now je třetí studiové album od Three Day Grace, dostávající se do prodeje 22. září 2009. Deska vstoupila do Billboard 200 na 3. místě s prodeji činící v prvním týdnu 79 000 kusů.[4] Life Starts Now se od předchozích CD liší hlavně optimistických pojetím.[5] Z alba pochází čtyři singly, „Break", „The Good Life", „World So Cold" a „Lost In You".

Three Days Grace odstartovali šňůru koncertů po boku kapel Chevelle, Flyleaf, Breaking Benjamin a Adelitas Way.

Transit Of Venus a odchod Adama Gontiera (2012-současnost)

Čtvrté studiové album skupiny s názvem Transit of Venus vyšlo 2.října roku 2012 a zároveň se stalo posledním albem Adama Gontiera u Three Days Grace. Na album vznikly i trailery. 14. srpna roku 2012 vychází první singl z alba a nese název Chalk Outline ve kterém Three Days Grace experimentují s elektronikou. Singl sklidil velký úspěch u kritiků i u fanoušků. Album produkoval Don Gilmore který například produkoval album punk rockovým Good Charlotte. Název alba je pojmenován podle astronomického jevu. První písnička z alba se jmenuje Sign of the Times. Na albu se nachází i cover verze písně od Micheal Jacksona a to písně Give In To Me. Píseň The High Road byla nahrána ještě než se album začalo oficiálně nahrávat a zároveň jde o druhý singl z alba. 9. ledna se provalila zpráva, že Adam opouští skupinu kvůli svému špatnému zdravotnímu stavu. Prozatím ho nahradil Matt Walst z rockové skupiny My Darkest Days.

Diskografie

Demo Alba:

  • 2000: Three Days Grace Demo

Studiová Alba:

EP:

Singly:

Videografie

DVD:

Videoklipy:

Reference

  1. Three Days Grace [online]. Three Days Grace [cit. 2010-04-19]. Dostupné online. 
  2. a b "CRIA Database Search for Three Days Grace" Canadian Recording Industry Association. Retrieved on August 14, 2008.
  3. a b "RIAA Database Search for Three Days Grace" Recording Industry Association of America. Retrieved on August 14, 2008.
  4. Caulfield, Keith; Herrera, Monica. Pearl Jam Scores First No. 1 On Billboard 200 In 13 Years. www.billboard.com. Billboard, September 30, 2008. Dostupné online [cit. October 9, 2009]. 
  5. MONGER, James Christopher. Life Starts Now > Overview [online]. Allmusic [cit. 2009-10-09]. Dostupné online. 

Externí odkazy

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Three days grace na anglické Wikipedii.

Šablona:Link GA Šablona:Link GA