Dívka s perlou (film): Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Toma646 (diskuse | příspěvky)
neověřeno
úprava, kat
Řádek 1: Řádek 1:
{{neověřeno}}
{{neověřeno}}
Je americký dramatický film z roku 2003. '''''(V originále: Girl with a Pearl Earring). '''''Film režíroval Peter Webber. Film je založený na románu stejného jména od spisovatelky Tracy Chevalierové. Hlavní role se ujala herečka [[Scarlett Johanssonová|Scarlett Johansson]], která hraje mladou dívku ze 17. století jménem Grieta.
'''''Dívka s perlou''''' (anglicky ''Girl with a Pearl Earring'') je americký dramatický film z roku 2003. Film režíroval [[Peter Webber]]. Film je založený na románu stejného jména od spisovatelky Tracy Chevalierové. Hlavní role se ujala herečka [[Scarlett Johanssonová|Scarlett Johansson]], která hraje mladou dívku ze 17. století jménem Grieta.


Film byl vydán v roce 2003 v Anglii.
Film byl vydán v roce 2003 v Anglii.
Řádek 8: Řádek 8:


{{Pahýl}}
{{Pahýl}}

[[Kategorie:Filmy roku 2003]]
[[Kategorie:Americké dramatické filmy]]

Verze z 10. 5. 2014, 13:03

Dívka s perlou (anglicky Girl with a Pearl Earring) je americký dramatický film z roku 2003. Film režíroval Peter Webber. Film je založený na románu stejného jména od spisovatelky Tracy Chevalierové. Hlavní role se ujala herečka Scarlett Johansson, která hraje mladou dívku ze 17. století jménem Grieta.

Film byl vydán v roce 2003 v Anglii.

Děj

Vnitřně osamělý umělec brzy objeví, že rozpačitá služebná má nejen cit pro malování obrazů, ale že dokáže chápat i jeho složitý vnitřní svět. Hodiny společně strávené v malířově ateliéru se mění ve vzácný čas prodchnutý mlčenlivým souzněním. Mezi Griet a umělcem vzniká křehký vztah, který malířova rodina nemůže nevycítit.