Stadio Giuseppe Meazza: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m - Soubor:Stadio_Giuseppe_Meazza_a_Milano_DSC00011.JPG (na Commons smazal commons:User:Blackcat, důvod: Per commons:Commons:Deletion requests/Files in Category:Stadio Giuseppe Meazza)
m - Soubor:PAOLO103.jpg (na Commons smazal commons:User:Funfood, důvod: Unused and implausible, broken, or cross-namespace redirect)
Řádek 28: Řádek 28:


== Fotogalerie ==
== Fotogalerie ==
<gallery>
<gallery></gallery>
Image:PAOLO103.jpg|San Siro Stadium
</gallery>


=== Související články ===
=== Související články ===

Verze z 23. 12. 2013, 13:46

Šablona:Infobox Stadion

San Siro známý také pod jménem Stadio Giuseppe Meazza je fotbalový stadion v italském Milánu. Je to domácí stadion dvou velkých fotbalových velkoklubů: AC Milán a Inter Milán a zároveň jedno z nejproslulejších fotbalových hřišť. Stadion má kapacitu 85 000 diváků, což z něj dělá osmý největší stadion v Evropě. Zároveň je jedním z 23 evropských pětihvězdičkových stadionů. Své první a originální a oficiální jméno nese, protože se nachází v Okrese San Siro. Druhé jméno nese na počest slavného milánského fotbalisty 30. let Giuseppe Meazzy.

Stavba

San Siro je, jako skoro každý fotbalový stadion jedinečný svou konstrukcí. Jeho dominantou jsou čtyři sloupy v každém rohu, na nichž je střecha, která zakrývá pouze tribuny a nikoliv trávník.

Fotogalerie

Související články