Will.i.am: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 66: Řádek 66:
* [[Usher]] - [[OMG (Usher)|OMG]] (ft. '''will.i.am''') (2010)
* [[Usher]] - [[OMG (Usher)|OMG]] (ft. '''will.i.am''') (2010)
* [[Natalia Kills]] - "Free" (ft. '''will.i.am''') (2011)
* [[Natalia Kills]] - "Free" (ft. '''will.i.am''') (2011)
* [[David Guetta]] - "[[Nothing Really Matters]]" (ft. '''will.i.am''') (2006)
* [[David Guetta]] - "[[Nothing Really Matters]]" (ft. '''will.i.am''') (2011)
* [[The Script]] - Hall of Fame (ft. '''will.i.am''') (2012)
* [[The Script]] - Hall of Fame (ft. '''will.i.am''') (2012)
Will.i.am zpíval společně s [[Cher Lloyd]] v hudební soutěži X-Factor. Porotoval společně s [[Cheryl Cole]] v Judges Houses.
Will.i.am zpíval společně s [[Cher Lloyd]] v hudební soutěži X-Factor. Porotoval společně s [[Cheryl Cole]] v Judges Houses.

Verze z 4. 8. 2013, 10:53

Šablona:Infobox Hudební umělec

will.i.am (někdy také Will.I.Am) (vlastním jménem William Adams; * 15. března 1975 Los Angeles) je americký zpěvák, rapper, skladatel, producent a příležitostný herec. Je členem a spoluzakladatelem skupiny The Black Eyed Peas. Má sestru Celene a bratra Carla. Kromě psaní písní se věnuje breakdance.

Kariéra

Jeho matka ho už od dětství podporovala v kariéře, aby neskončil v jednom z kalifornských ghet, jako většina jeho spolužáků a kamarádů. V době, kdy začal studovat na střední škole, již začal více pracovat na své hudební kariéře. Seznámil se zde také se svým budoucím kolegou z The Black Eyed Peas apl.de.apem. Brzy na to začal Will skládat první písničky a s apl.de.apem vystupovat v Los Angelských klubech. Založili zde svou první hudební skupinu Atban Klann. Poté to šlo s jeho hudební kariérou prudce nahoru. Připojil se k nim rapper Taboo a založili skupinu Black Eyed Peas. V roce 1998 vydali první album Behind the Front a tři roky na to album Bridging the Gap. Poté, v roce 2003 se k nim přidala zpěvačka Fergie, změnili svůj název z Black Eyed Peas na The Black Eyed Peas a vydali album Elephunk. Následovala alba jako Monkey Business (2005), The E.N.D. (The Energy Never Dies) (2009) a zatím nejnovější album The Beginning (2010).

Složil a nazpíval mnoho soundtracků k filmům, jako jsou například: Scary Movie, Garfield, Taxi, Shrek Třetí, Znovu 17, G-FORCE nebo Madagaskar 2: Útěk do Afriky. Pro poslední jmenovaný film nazpíval známou píseň I Like to Move It. Navíc si zde, co by dabér, střihnul roli hrocha Moto Moto. Daboval ptáka Pedro ve filmu Rio. S The Black Eyed Peas se také objevil ve filmu Buď v klidu s Johnem Travoltou nebo v seriálu Las Vegas: Kasíno. Jeho zatím největší herecká role přišla až v roce 2009, kdy byl obsazen do role Johna Wraitha ve filmu X-Men Origins: Wolverine. S písní Yes We Can, na podporu kampaně prezidenta Baracka Obamy získal v roce 2008 cenu Daytime Emmy. V roce 2012 zasedal v porotě britské pěvecké soutěže The Voice.

Nosil zatím jen dva účesy: dlouhé vlasy s dredy a neobvyklou pěšinku.

Zajímavosti

Jeho oblíbeným nápojem je Pepsi Max, natočit na ní reklamu však odmítl.

Diskografie

  • Lost Change (2001)
  • Must B 21 (2003)
  • Songs About Girls (2007)
  • #willpower (2013)

Singly

Jako vedoucí umělec

Jako hostující umělec

Will.i.am zpíval společně s Cher Lloyd v hudební soutěži X-Factor. Porotoval společně s Cheryl Cole v Judges Houses.