Valentin Jordanov: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
KLBot2 (diskuse | příspěvky)
m Bot: Odstranění 6 odkazů interwiki, které jsou nyní dostupné na Wikidatech (d:Q968061)
Řádek 44: Řádek 44:
[[Kategorie:Bulharští olympijští vítězové]]
[[Kategorie:Bulharští olympijští vítězové]]
[[Kategorie:Bulharští stříbrní olympijští medailisté]]
[[Kategorie:Bulharští stříbrní olympijští medailisté]]
[[Kategorie:Sportovní funkcionáři]]
[[Kategorie:Bulharští sportovní funkcionáři]]
[[Kategorie:Narození 1960]]
[[Kategorie:Narození 1960]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]
[[Kategorie:Žijící lidé]]

Verze z 24. 5. 2013, 18:27

Šablona:Infobox medaile Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka |} Valentin Dimitrov Jordanov (bulharsky Валентин Димитров Йорданов ; * 26. ledna 1960 Sandrovo) je bulharský zápasník, volnostylař. Od roku 1998 předseda bulharské zápasnické federace.

Třikrát startoval na olympijských hrách. V roce 1988 na hrách v Soulu obsadil v kategorii do 52 kg 8. místo. V roce 1992 na hrách v Barceloně ve stejné kategorii vybojoval bronzovou medaili a v roce 1996 na hrách v Atlantě dosáhl v této kategorii na stupeň nejvyšší.

Na mistrovstvích světa vybojoval 7 zlatých, 2 stříbrné a 1 bronzovou medaili. Na mistrovstvích Evropy 7 zlatých, 1 stříbrnou a 1 bronzovou medaili.

V únoru 2013 vrátil MOV zlatou medaili z Atlanty, a to na protest proti doporučení výkonného výboru MOV vyřadit zápas z programu olympijských her.

Reference