Oldřich Němec: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
G3robot (diskuse | příspěvky)
m odstraněn tag small (data z WP:WCW, chyba 42), odstranění nadbytečného odřádkování
m + kat.
Řádek 55: Řádek 55:
[[Kategorie:Českoslovenští lední hokejisté]]
[[Kategorie:Českoslovenští lední hokejisté]]
[[Kategorie:Čeští lední hokejisté]]
[[Kategorie:Čeští lední hokejisté]]
[[Kategorie:Hráči LTC Praha]]

Verze z 9. 5. 2013, 18:34

O českém politikovi a poslanci ČSSD pojednává článek Oldřich Němec (politik).

Šablona:Infobox Hokejista (nehrající) Šablona:Infobox medaile Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile soutěž Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka Šablona:Infobox medaile položka |}

Oldřich Němec (16. července 1922 Praha, Československo - 14. března 1995) byl československý hokejový obránce. Reprezentoval Československo na MS 1949, na kterém získal současně světový a evropský titul.

Kariéra

Další z pražských rodáků, kteří se začali od mala věnovat hokeji ve vyhlášeném pražském hokejovém klubu - LTC Praha. Stejně jako spoluhráč Josef Kus byl v době 2. světové války byl dva roky totálně nasazen v Rakousku, kde hrál za místní hokejový klub. Jeho lepší sezóny v LTC Praha přišly až po návratu, jeho pětileté působení bylo přerušeno odskočením na jednu sezonu na Slovensko do bratislavského týmu ŠK. Pro svoji spolehlivost byl povolán do reprezentace a mohl se zúčastnit MS 1949. Poté, co hokejový oddíl z LTC organizační změnou přešel pod Tatru Smíchov, přestoupil sem i Oldřich Němec, který zde završil svoji hokejovou kariéru. V nejvyšší soutěži odehrál 9 ligových sezón.

V reprezentaci odehrál 15 zápasů, vstřelil 2 góly.

Externí odkazy

Reference