Soubor:Snowflake crystal.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(2 700 × 3 600 pixelů, velikost souboru: 857 KB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Popis
English: Snowflake in the microscope

Author Josef Reischig in 2003 said about this photo:

"This year I fulfilled my longtime dream. I shot snowflake. It's not in our conditions so easy. It must be at least -15 °C and snowing. Which is not often here in Pilsen, maybe somewhere in the north. And such situation occurred this year one day after Epiphany. I was sitting in the office examining one student when it began to snow. I interrupted the examination and quickly started the preparations. I opened the window fully and moved the microscope as close as possible to it. On the window sill, I spread microscope slides and waited for snowflake to fall on it. And here luck plays a big role. Snowflake is very fragile and therefore to be suitbale for taking picture it must fall the glass so that it does not brake. And afterwards one must immediately start to shoot, because in a short time the snowflake begins to melt."
Čeština: Sněhová vločka v mikroskopu

Autor Josef Reischig v roce 2003 k této fotografii řekl:

"Letos se mi splnil můj dávný sen. Nafotil jsem sněhovou vločku. Ono to není v našich podmínkách nic jednoduchého. To musí být alespoň -15 °C a musí sněžit. Což nebývá tu v Plzni často, možná tak někde na severu. A taková situace nastala letos den po Třech králích. Zrovna jsem seděl v pracovně a zkoušel studenta, když v tom začalo sněžit. Přerušil jsem zkoušení a pustil se rychle do příprav. Dokořán jsem otevřel okno a mikroskop přesunul co nejblíže k němu. Na parapet okna jsem rozložil mikroskopická sklíčka a čekal, až na ně spadne vločka. A zde hraje velkou roli štěstí. Vločka je velmi křehká a proto pro focení musí na sklíčko spadnout tak, aby se nepolámala. A okamžitě se musí začít fotit, neboť během krátké doby začne tát."
Datum
Zdroj Archiv autora
Autor Doc. RNDr. Josef Reischig, CSc.
Svolení
(Užití tohoto souboru)
VRT Wikimedia

Toto dílo je svobodné a může ho kdokoli užívat pro jakýkoli účel. Pokud si přejete tento obsah užít, nemusíte žádat o svolení, pokud dodržíte všechny licenční požadavky uvedené na této stránce.

Wikimedia obdržela e-mail s potvrzením, že držitel autorských práv souhlasil se zveřejněním za podmínek uvedených na této stránce. Tuto zprávu zkontroloval člen VRTS a uložil ji v našem archivu svolení. Ke komunikaci mají přístup důvěryhodní dobrovolníci v záznamu #2012010810007025.

Pokud máte dotazy k archivované komunikaci, použijte prosím nástěnku VRT. Odkaz na záznam: https://ticket.wikimedia.org/otrs/index.pl?Action=AgentTicketZoom&TicketNumber=2012010810007025
Find other files from the same ticket: SDC query (SPARQL)

Licence

Já, držitel autorských práv k tomuto dílu, ho tímto zveřejňuji za podmínek následujících licencí:
GNU head Tento dokument smí být kopírován, šířen nebo upravován podle podmínek Svobodné licence GNU pro dokumenty verze 1.2 nebo libovolné vyšší verze publikované nadací Free Software Foundation. Dokument nemá neměnné části ani texty na předním či zadním přebalu. Kopie textu licence je k dispozici v oddíle nazvaném GNU Free Documentation License.
w:cs:Creative Commons
uveďte autora
Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora 3.0 Unported
Dílo smíte:
  • šířit – kopírovat, distribuovat a sdělovat veřejnosti
  • upravovat – pozměňovat, doplňovat, využívat celé nebo částečně v jiných dílech
Za těchto podmínek:
  • uveďte autora – Máte povinnost uvést autorství, poskytnout odkaz na licenci a uvést, pokud jste provedli změny. Toho můžete docílit jakýmkoli rozumným způsobem, avšak ne způsobem naznačujícím, že by poskytovatel licence schvaloval nebo podporoval vás nebo vaše užití díla.
Můžete si zvolit libovolnou z těchto licencí.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná8. 11. 2011, 19:03Náhled verze z 8. 11. 2011, 19:032 700 × 3 600 (857 KB)Petr Reischig{{Information |Description ={{en|1=Snowflake in the microscope Author cs:wikipedia:Josef Reischig in 2003 said about this photo: "This year I fulfilled my longtime dream. I shot snowflake. It's not in our conditions so easy. It must be at least -

Globální využití souboru

Tento soubor využívají následující wiki:

Metadata