Soubor:Oda Nobunaga Portrait Sanpoji Temple c1582-1586.jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(900 × 1 093 pixelů, velikost souboru: 473 KB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Tvůrce
NeznámýUnknown artist
Popis
English: A photocopy of a portrait called Oda Nobunaga, preserved by Sanpoji Temple in Tendo City, Yamagata Prefecture. The exact author is unknown. The original is a memorial image drawn shortly after the death of Oda Nobunaga (1534-82). It was used for generational worship of the Oda clan. According to Shusaku Endo's collection of dialogues, "Nobunaga, but Nobunaga" (Bungeishunjusha 1992): "After Nobunaga's death, a detailed picture drawn by a missionary was copied after the Meiji era and shared by the Imperial Household Agency, the Oda clan, and the Sanpoji. It is said that this picture is most similar to Nobunaga in the Oda clan. Tendo is a clan directly affiliated with Nobunaga's second son, Nobunaga, and this painting is carefully preserved in the Sanpoji temple, which is dedicated to the mortuary tablets of generations. "
日本語: 山形県天童市三宝寺が所蔵する、織田信長とされる肖像の複写写真。宣教師が描いたと伝わっているが、著者は不明。遠藤周作の対論集『たかが信長されど信長』(文芸春秋社1992)によれば

 「信長の死後、宣教師によって描かれた細密な絵を明治になってから複写 し、宮内庁、織田宗家、三宝寺で分け持ったという。織田家ではこの絵が信長 にもっとも似ていると語り伝えられている。

 天童は、信長の二男信雄の直系の藩、代々の位牌をまつる三宝寺の仰徳殿内 に、この絵は大切に保存されている。」
Datum
English: The original drawing made in circa 1582-1586. This is a copy of the original.
日本語: 1585-1590年頃に作られた元の図面。 これはオリジナルのコピーです。
Zdroj/Fotograf Shouzou https://web.archive.org/web/20210126151231/http://www.shouzou.com/mag/p2.html , preserved by Sanpoji Temple in Tendo City, Yamagata Prefecture
Svolení
(Užití tohoto souboru)
Public Domain

Licence

Toto je věrná fotografická reprodukce původního dvourozměrného uměleckého díla. Ono dílo je samo volným dílem, a to z následujícího důvodu:
Public domain

Toto dílo je volné také v zemích, jejichž právní řád chrání majetková autorská práva po dobu života autora a 100 let po jeho smrti.


You must also include a United States public domain tag to indicate why this work is in the public domain in the United States.
Oficiálním stanoviskem nadace Wikimedia Foundation je, že „věrné reprodukce dvourozměrných volných děl jsou také volné a opačná tvrzení jsou útokem na samotný koncept volných děl.“ Podrobnosti naleznete na stránce Commons:When to use the PD-Art tag.
Tato fotografická reprodukce se tedy také považuje za volné dílo. Uvědomte si, že v závislosti na místních zákonech může být další užití tohoto díla ve vaší jurisdikci zakázáno či omezeno. Vizte Commons:Reuse of PD-Art photographs.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje
A copy of a portrait of Oda Nobunaga.

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná10. 11. 2019, 00:48Náhled verze z 10. 11. 2019, 00:48900 × 1 093 (473 KB)ArtanisenHigher resolution version of the same painting.
27. 3. 2009, 15:54Náhled verze z 27. 3. 2009, 15:54411 × 499 (25 KB)Urashimataro{{Information |Description=A portrait of Oda Nobunaga painted by Italian jesuit Giovanni Nicolao, probably commissioned by Oda himself |Source=http://www.shouzou.com/mag/p2.html |Date=1583-90 |Author=Giovanni Nicolao |Permission=Public Domain |other_versi

Tento soubor používá následující stránka:

Globální využití souboru

Tento soubor využívají následující wiki:

Zobrazit další globální využití tohoto souboru.