Soubor:Kherson museum looted by Russian forces (05).jpg

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní soubor(1 280 × 853 pixelů, velikost souboru: 182 KB, MIME typ: image/jpeg)

Popis

Popis
Русский: Херсонский областной краеведческий музей после разграбления отступающими из города российскими войсками.
English: Kherson Local History Museum after looting by Russian forces before retreating from the city.
Українська: From the original description:
Наразі відомо, що з херсонських музеїв російські загарбники викрали найбільш цінні експонати. При цьому злодії діяли у колаборації з деякими колишніми працівниками закладів, які потім втекли разом з росіянами.

«Напевно, це одне із найбільших пограбувань музейних колекцій з часів Другої світової війни. Тут хочу ще раз наголосити, що механізму превентивної евакуації не існує. Місцева влада, музейники та Міністерство могли діяти лише з оголошенням військового стану. Але ми всі знаємо, як швидко був захоплений Херсон. Водночас ми по всій країні провели чи не найбільшу евакуацію з часів Другої світової. Тисячі об'єктів культурної спадщини були евакуйовані в безпечні місця. Найголовніше – повернути вкрадені колекції. Нам доведеться спільно з міжнародними колегами боротися за повернення викрадених цінностей. Це і режим санкцій проти російських діячів культури, і російської спадщини. Та перше, що нам треба зробити — це вигнати ворога зі своєї землі», — сказав Олександр Ткаченко.
Раніше самопроголошена «влада» злочинців на Херсонщині визнала свою причетність до пограбування Херсонського художнього музею та обласного краєзнавчого музею.

«До художнього музею ми привезли картини українських художників від Національної спілки художників. Фактично мова йде про поновлення колекції, яку можна збирати і безпосередньо від художників, і від інших людей, які зголосилися б зараз почати поновлювати колекцію художнього музею. В краєзнавчому музеї фактично сьогодні не залишилося жодного працівника. І якщо в художньому крали переважно картини, то в краєзнавчому – монети, медалі, зброю. На жаль, у краєзнавчому музеї і директор, і значною мірою працівники стали на бік окупантів», — зазначив міністр.
Datum
Zdroj https://mkip.gov.ua/news/8111.html
Autor Ministry of Culture and Information Policy of Ukraine

Licence

w:cs:Creative Commons
uveďte autora
Tento soubor podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora 4.0 International.
Uveďte autora: Mkip.gov.ua
Dílo smíte:
  • šířit – kopírovat, distribuovat a sdělovat veřejnosti
  • upravovat – pozměňovat, doplňovat, využívat celé nebo částečně v jiných dílech
Za těchto podmínek:
  • uveďte autora – Máte povinnost uvést autorství, poskytnout odkaz na licenci a uvést, pokud jste provedli změny. Toho můžete docílit jakýmkoli rozumným způsobem, avšak ne způsobem naznačujícím, že by poskytovatel licence schvaloval nebo podporoval vás nebo vaše užití díla.

Popisky

Přidejte jednořádkové vysvětlení, co tento soubor představuje

Položky vyobrazené v tomto souboru

zobrazuje

Historie souboru

Kliknutím na datum a čas se zobrazí tehdejší verze souboru.

Datum a časNáhledRozměryUživatelKomentář
současná20. 11. 2022, 05:36Náhled verze z 20. 11. 2022, 05:361 280 × 853 (182 KB)SneeuwschaapUploaded a work by Ministry of Culture and Information Policy of Ukraine from https://mkip.gov.ua/news/8111.html with UploadWizard

Tento soubor používá následující stránka:

Globální využití souboru