Soběslav (nádraží)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Soběslav
Nádraží v Soběslavi
Nádraží v Soběslavi
StátČeskoČesko Česko
KrajJihočeský
MěstoSoběslav
Souřadnice
Soběslav
Soběslav
Provozovatel dráhySpráva železnic
Kód stanice735720
TraťPraha – České Budějovice
Nadmořská výška415 m n. m.
V provozu od3. září 1871
Zabezpečovací zařízeníelektronické stavědlo ESA 11
Dopravní koleje4
Nástupiště (nástupní hrany)2 (3)
Prodej jízdenekAno
Služby ve staniciVnitrostátní pokladní přepážkaPlatba v EurechBezbariérové WCTAXIVeřejné parkovištěObchody a další služby
Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Soběslav je železniční stanice ve východní části města Soběslav v okrese Tábor v Jihočeském kraji nedaleko řeky Lužnice. Leží na dvoukolejné elektrizované trati 220 (25 kV, 50 Hz).

Historie[editovat | editovat zdroj]

Železniční stanici dle typizovaného stavebního vzoru vybudovala soukromá společnost Dráha císaře Františka Josefa (KFJB) na trase nově budovaného spojení Vídně a Prahy s dočasnou konečnou stanici v Čerčanech, první vlak projel stanicí při zprovoznění úseku z Českých Velenic 3. září 1871. K otevření zbývající trasy do Prahy došlo 14. prosince téhož roku po dokončení železničního mostu přes Sázavu. Ten byl zpočátku provizorně postaven ze dřeva.

Po zestátnění KFJB v roce 1884 pak obsluhovala stanici jedna společnost, Císařsko-královské státní dráhy (kkStB), po roce 1918 pak správu přebraly Československé státní dráhy.

Koncem 80. let 20. století byla do stanice dovedena elektrická trakce.

Popis[editovat | editovat zdroj]

Stanicí prochází Čtvrtý železniční koridor, vede tudy dvoukolejná trať. Roku 2015 byla rekonstruována a upravena dle parametrů na koridorové stanice: byla přidána druhá traťová kolej, byla zvýšena průjezdová rychlost stanicí na 160 km/h, vznikla dvě bezbariérová vyvýšená nástupiště. Ze stanice odbočuje vlečka do přilehlého průmyslového areálu.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]