Shaggy a Scooby-Doo na stopě

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Shaggy a Scooby-Doo na stopě
Původní názevShaggy & Scooby-Doo Get a Clue!
Žánryakční
dobrodružný
komediální
Formátseriál
ScénářJames Krieg
Scott Kreamer
Ray DeLaurentis
Stephen Sustarsic
RežieJeff Allen
Charles Visser
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad2
Počet dílů26 (seznam dílů)
Obvyklá délka22 min.
Produkce a štáb
ProducentLauren Faust
Chris Savino
Tony Cervone
Linda Steiner
Paul Dini
Jennifer Pelphrey
HudbaMutato Muzika
StřihMyra Owyang
ZvukTimothy J. Borquez
Thomas Syslo
Eric Freeman
Doug Andham
Produkční
společnost
Warner Bros. Animation
DistributorWarner Bros. Television Studios
Premiérové vysílání
StaniceThe CW a Kids' WB
Vysíláno20060923a23. září 2006 – 20080315a15. března 2008
Posloupnost
PředchozíCo nového, Scooby-Doo?
NásledujícíScooby Doo: Záhady s.r.o.
Shaggy a Scooby-Doo na stopě na ČSFD, Kinoboxu, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Shaggy a Scooby-Doo na stopě (v americkém originále Shaggy & Scooby-Doo Get a Clue!) je americký animovaný televizní seriál premiérově vysílaný v letech 20062008. Oproti většině dalších seriálů o Scooby-Doo v tomto seriálu představují hlavní role pouze postavy Shaggyho a Scooby-Doo, ostatní postavy z jejich party, tedy Fred, Daphne a Velma se objevují v seriálu pouze v jediné epizodě.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Albert Shaggleford, bohatý strýc Shaggyho Rogerse zmizí a jmenuje synovce Shaggyho svým jediným dědicem. Shaggy pomocí dědictví vylepší Záhadostroj, který díky tomu získá schopnost přeměňovat se na řadu jiných vozidel. Před zmizením si doktor Albert Shaggleford udělal několika nepřátel. Mezi nejnebezpečnější patří zlý génius, který chce ovládnout svět a stát se nesmrtelným, doktor Phineas Phibes.

Krom toho, že Dr. Shaggleford byl boháč, byl také vynálezcem a jeho mladý dědic se stal vlastníkem zvláštní nanotechnologie. Přísně tajné složení nanotechnologie bylo smícháno se Scoobyho keksíky, které když jsou nyní snězeny, způsobují řadu vedlejších účinků.

Shaggy a Scooby Doo, vyzbrojeni vylepšeným Záhadostrojem, věrným robotickým sluhou Robim, bohatstvím a vylepšenými keksíky, dostanou za úkol zastavit Phinease Phibese a zachránit svět.

Postavy[editovat | editovat zdroj]

  • Norville „Shaggy“ Rogers: mladý a bojácný chlapec, jehož nejlepším a neoddělitelným kamarádem je jeho pes Scooby-Doo. V českém znění Antonín Navrátil.
  • Scooby-Doo: Shaggyho mazlíček a nejlepší kamarád. Je také bojácný, ale jezením svých keksů získává neuvěřitelné schopnosti a sílu. V českém znění Pavel Rímský.
  • Robi: Věrný robotický sluha Shaggyho a Scoobyho-Doo. Vykazuje znaky defektu, nebo nepovedené experimentální verze, protože má tendenci bez rozmyslu prorážet zdi a dělat různé další destruktivní jednání. V českém znění Vojtěch Hájek.
  • Dr. Albert Shaggleford: Shaggyho bohatý strýc a genální vynálezce. Obecně se má za to, že zemřel a trochu po něm Shaggy dědí, ve skutečnosti se však v utajení skrývá v doupěti Dr. Phibese a vysílá zprávy Shaggymu. V českém znění Petr Neskusil.
  • Dr. Phineus Phibes: Šílený vědec, kterému se věnuje celý příběh seriálu. Když byl mladý, provedl velmi nebezpečný experiment s elektřinou a přišel o ruku. Chce ovládnout svět. V českém znění Pavel Šrom.
  • Dr. Trebla: Pravá ruka Dr. Phibese, která mu dává rady a je jeho stálým společníkem. Na konci seriálu je odhaleno, že se jedná o Dr. Shaggleforda, který pracoval v utajení. Nápovědou může být, že Trebla, je Albert pozpátku. V českém znění Petr Neskusil.

Fred Jones (Pavel Vondra), Daphne Blakeová (Jana Mařasová) a Velma Dinkleyová (Hana Krtičková), další tři členové party Shaggyho a Scooby-Doo, které představují v drtivé většině ostatních seriálů představují také hlavní role, se v tomto seriálu vyskytují pouze v 10. díle s názvem Neviditelný útok.

Vysílání[editovat | editovat zdroj]

Podrobnější informace naleznete v článku Seznam dílů seriálu Shaggy a Scooby-Doo na stopě.
ŘadaDílyPremiéra v USAPremiéra v ČR
První dílPoslední dílPrvní dílPoslední díl
1 1320060923a23. září 200620070505a5. května 2007vysílánovysíláno
2 1320070922a22. září 200720080315a15. března 2008vysílánovysíláno

Celkem bylo odvysíláno 26 dílů seriálu ve dvou řadách.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Shaggy & Scooby-Doo Get a Clue! na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]