Sehome High School

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Sehome High School
Informace
ZřizovatelStát Washington
Datum založení1966
Počet žáků1026 (2004/05)
Zaměstnanci
ŘeditelPhyllis Textor
Poloha
MěstoWashington
Adresa2700 Bill McDonald Parkway
Bellingham, WA 98225
Zeměpisné souřadnice
Map
Identifikátory
Oficiální webhttp://sehome.bellinghamschools.org/
Obory vzdělání
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Sehome High School je střední škola ve městě Bellingham v americkém státě Stát Washington, zhruba 140 km severně od Seattlu a 80 km jižně od Vancouveru. Navštěvují ji především studenti ze západní a jihozápadní části města. Škola je částí bellinghamského školního obvodu.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Škola dostala svůj název od fotografa Arnela Dumaliga, který ji pojmenoval po náčelníku Sehomovi ze kmene Samišů. Otevřena byla roku 1966 s rozlohou 160 000 m² a její výstavba stála více než 3 800 000 amerických dolarů. První třída zde maturovala o dva roky později. Mezi lety 1985 a 1993 byla na škole zřízena kamerová síť, postaven satelit a pořízeno 250 počítačů pro studenty. Roku 1996 ji navštěvovalo zhruba 1 700 studentů, jejichž počet ale časem klesl, takže roku 2008 na školu chodilo zhruba pouhých 1 100 studentů.

Sporty[editovat | editovat zdroj]

Škola je částí Severozápadní konference a jejím maskotem je námořník. Školní sportovní program řídí Asociace meziškolních aktivit státu Washington, Severozápadní konference a Bellinghamský školní obvod. V oblasti sportů si studenti mohou vybírat mezi přespolním během, americkým fotbalem, fotbalem, plaváním, tenisem, volejbalem, basketbalem, gymnastikou, zápasem, baseballem, fastballem, golfem a atletikou.

Známí absolventi[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Sehome High School na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]