Ruggero Pasquarelli

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ruggero Pasquarelli
Narození10. září 1993 (30 let)
Pescara
ZeměItálieItálie Itálie, ArgentinaArgentina Argentina
Národnostitalská
Povoláníherec, zpěvák, televizní moderátor a televizní herec
Partner(ka)Candelaria Molfese (2014–2020)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ruggero Pasquarelli (* 10. září 1993) je italský zpěvák a herec. V roce 2010 se zúčastnil čtvrté série italské talentové show X Factor. Známějším se stal díky roli Federica v argentinském Disney seriálu Violetta a díky roli Mattea Balsana v argentinském Disney seriálu Soy Luna.

Život[editovat | editovat zdroj]

Ruggero Pasquarelli se narodil 10. září 1993 v Città Sant'Angelo, v provinciiPescara v italské oblastiAbruzzo. Jako dítě hrával na kytaru, zpíval a tancoval. V roce 2004 se zapsal do herecké školy. Má vystudovanou hru na kytaru, klavír a také zpěv.  V září 2010 se pokusil prodat svůj pěvecký talent v italské verzi soutěže The X-Factor. V průběhu soutěže si zazpíval hity jako např. „Tu vuo' fa' l'americano“ od Renata Carosone, „You're the First, The Last, My Everything“ od Barryho Whitea a další písně od interpretů jako např. Alex Britti, Maroon 5 či Elton John. Probojoval se až do fáze živých vystoupení a v celkovém žebříčku se umístil na 6. místě.

V roce 2017 začal vydávat sólové písně.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Violetta[editovat | editovat zdroj]

V roce 2012 dostal nabídku zahrát si výměnného studenta z Itálie Federica Paciniho v latinskoamerickém seriálu Violetta. Znamenalo to, že musel ze dne na den opustit rodnou zemi a přestěhovat se do Buenos Aires v Argentině. V první série úspěšného seriálu se objevil pouze v pár epizodách, podobně tomu bylo také ve druhé sérii. Ve třetí série se stal stálou postavou a díky roli Federica si získal miliony fanoušků po celém světě. Po skončení seriálu Violetta se hlavní protagonisté stali součástí rozlučkového turné Violetty, které Ruggero absolvoval pouze na koncertech v zemích Latinské Ameriky. Poté se turné přesunulo do Evropy, jenže Ruggero mezitím dostal novou pracovní nabídku v seriálu Soy Luna.

Díky seriálu Violetta se seznámil se svou bývalou přítelkyní Candelarií Molfese, která ztvárnila postavu Camily. Spolu tvoří dvojici zvanou Ruggelaria a natáčejí zábavná videa, která pak zveřejňují na svém Youtube blogu.

V říjnu 2020 prostřednictvím Twitteru oznámili, že se po necelých 6 letech rozešli.

Soy Luna[editovat | editovat zdroj]

Tvůrci Violetty se rozhodli pokračovat ve stejném duchu a dali tak vzniknout seriálu Soy Luna. Ruggero zde hraje hlavní roli Mattea Balsana, krále bruslařské plochy. Z počátku strávil určitý čas v mexickém Cancúnu, kde se natáčely první epizody tohoto seriálu, později se ale natáčení přesunulo do Buenos Aires. Natáčení tohoto seriálu skončilo v roce 2018.

Rok Název Roli Poznámky
2010 X Factor Sám Konkurent
2011 Sociální Král Sám
2011–12   InTour Tome Hlavní roli
2012–15 Violetta Federico Vedlejší postava série 1–2; hlavní postava 3. série
2016–18 Soy Luna Matteo Balsano Hlavní role

Turné[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ruggero Pasquarelli na anglické Wikipedii.