Rolf Beilschmidt

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rolf Beilschmidt
Narození8. srpna 1953 (70 let)
Jena
Povoláníatlet
OceněníSportovec roku NDR (1977)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Přehled medailí
Mistrovství Evropy v atletice
bronz ME 1978 skok do výšky
Halové mistrovství Evropy
stříbro HME 1977 skok do výšky
stříbro HME 1978 skok do výšky
Univerziáda
stříbro LU 1979 skok do výšky

Rolf Beilschmidt (* 8. srpna 1953, Jena, Durynsko) je bývalý východoněmecký sportovec, jehož specializací byla atletická disciplína skok do výšky. Je dvojnásobným halovým vicemistrem Evropy.

V roce 1975 se umístil na halovém mistrovství Evropy v Katovicích na šestém místě. O rok později byl šestý také na HME v Mnichově. Reprezentoval na letních olympijských hrách v Montrealu 1976, kde ve finále skončil s výkonem 218 cm sedmý. Na halovém mistrovství Evropy 1977 ve španělském San Sebastiánu získal stříbrnou medaili, když prohrál jen s olympijským vítězem z Montrealu, Polákem Jackem Wszołou.

Stejný kov vybojoval také o rok později na HME v Miláně, kde překonal 229 cm. V témž roce skončil bronzový na mistrovství Evropy v Praze, když na stadionu Evžena Rošického překonal 228 cm. V roce 1979 získal na světové letní univerziádě v Ciudad de México stříbrnou medaili. Kvůli zranění Achillovy šlachy byl nucen vynechat letní olympijské hry 1980 v Moskvě. Je trojnásobným vítězem výškařského mítinku v Arnstadtu. Později působil mj. jako sportovní funkcionář.

Osobní rekordy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]