Rochester (Washington)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rochester
Poloha
Souřadnice
Nadmořská výška44 m n. m.
Časové pásmoUTC-8/-7 (letní čas)
StátSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Federální státWashington
OkresThurston County
Rozloha a obyvatelstvo
Rozloha6 km²
Počet obyvatel2 388 (2010)
Hustota zalidnění398 obyv./km²
Správa
Vznik1852
Telefonní předvolba360
PSČ98579
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Rochester je obec v okrese Thurston v americkém státě Washington s 2 388 obyvateli. Obec byla založena už roku 1852 a nyní má rozlohu 6 km². Rovněž má vlastní školní obvod, který zahrnuje i okolní obce a navštěvuje jej přes dva tisíce studentů.

Obec založil roku 1852 Samuel James. První zdejší obchod založil až v roce 1889 Robert Paton, který zde o několik let dříve postavil pilařský závod, jenž byl v provozu po dobu padesáti let. O růst komunity se postaral také Robert Hunt, díky němuž do obce zavítala železnice Northern Pacific, která ji spojila s městem Aberdeen na pobřeží Grayovy zátoky. Hunt zůstává v paměti zdejších občanů, jelikož po něm byla dokonce pojmenována ulice nedaleko místní železnice.

Po úpadku dřevařského průmyslu se obec přeorientovala na pěstování jahod. Většina nynějších obyvatel Rochesteru má práce v nedalekých větších městech jako Olympia nebo Chehalis. Obec Rochester dostala své jméno po městě Rochesteru ve státě Michigan.

Ze 2 388 obyvatel, kteří zde žili roku 2010, tvořili 85 % běloši, 3 % původní obyvatelé a 1 % Asiaté. 12 % obyvatelstva bylo hispánského původu.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Rochester, Washington na anglické Wikipedii.


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]