Proximity Prague

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Proximity Prague
Logo
Logo
Základní údaje
SídloPraha, Česko
Adresa sídlaPraha, Česko
Charakteristika firmy
Oblast činnostireklama, marketing
Produktymarketingové poradenství, komunikační kampaně, integrovaný marketing
Identifikátory
Oficiální webproximity.cz
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Proximity Prague je komunikační agentura sídlící v Praze. Je součástí mezinárodní sítě Proximity Worldwide a přidružena k síti BBDO.Na českém trhu působí od dubna 2014 ve strategické alianci s agenturou Mark BBDO.[1] Specializuje se na tvorbu kampaní a budování značek, Customer Experience Management, Customer Relationship Management jakož i analýzy, výzkumy a speciální projekty.

Klienti[editovat | editovat zdroj]

Mezi klienty Proximity Prague patří například[2]:

Významné kampaně[editovat | editovat zdroj]

T-run [ty:ran][editovat | editovat zdroj]

Inspirace: Kampaň vznikla na objednávku společnosti T-Mobile Czech Republic pro podporu zahájení prodeje chytrého mobilu iPhone 4s od společnosti Apple ve firemních prodejnách T-mobile dne 28. října 2011. Kreativní řešení se volně inspirovalo příběhem o Králi lesa, který v knize Zlatá ratolest popsal antropolog James Frazer: v aricijském háji u jezera Nemi rostl posvátný strom se zlatou ratolestí, kterou neustále střežil velekněz, zvaný Král lesa. Platilo, že kdokoliv mohl Krále lesa beztrestně zabít, ulomit zlatou ratolest a tím se stal novým Králem lesa (se všemi výhodami i zápory této funkce).

Průběh akce: 28. října v 8 ráno z 10 vybraných prodejen T-mobile vyběhlo 10 špičkových freerunnerů pod vedením Jima Dohnala. Každý T-runner nesl v batohu nový iPhone 4s a jeho aktuální polohu na mapě bylo možné pomocí GPS sledovat on-line na Facebooku. Komu se podařilo T-runnera chytit (stačilo se dotknout), získal jeho iPhone. Pokud by ho do 12 hodin nikdo nechytil, zůstal by mu iPhone jako odměna.

Výsledek: Netradiční kampaň s minimálními náklady měla značný ohlas v médiích a úspěšně splnila své cíle. Všichni T-runneři byli chyceni.

Plakát akce T-run

Ocenění[editovat | editovat zdroj]

Během své existence získala Proximity Prague řadu ocenění na nejvýznamnějších světových i domácích festivalech a soutěžích reklamy. Mezi ty nejcennější patří: Cannes Lion, Echo, John Caples, Eurobest a Effie.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Proximity Prague a Mark BBDO hlásí užší agenturní spolupráci. Strategie, 2014-04-10, [cit. 2015-01-15]. Dostupné online. Archivováno 18. 1. 2015 na Wayback Machine. [1] Archivováno 18. 1. 2015 na Wayback Machine.
  2. Fact sheet Proximity Prague: [2] Archivováno 19. 1. 2015 na Wayback Machine.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]