Portál:Sportovní aktuality srpen 2006

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Čas: 13:28 UTC  |  Datum: 18. duben
<< 'Srpen 2006' >>
31. srpna
CyklistikaVuelta a España
Fotbal
    • Vedení pražské Sparty odvolalo po necelých jedenácti měsících trenéra Stanislava Grigu kvůli neuspokojivým výsledkům prvoligového mužstva na začátku sezóny. Novým trenérem bude od 1. září Michal Bílek (dosavadní trenér Plzně), který jako hráč se Spartou 7× vyhrál ligu.
29. srpna
Plavání
28. srpna
Biketrial
27. srpna
Formule 1
26. srpna
Plochá dráha
    • Australský plochodrážník Jason Crump si v 8. závodě seriálu mistrovství světa zajistil mistrovský titul, když jeho jediný soupeř nepostoupil do semifinále. Celkovým vítězem závodu, který se uskutečnil v Praze na Markétě se stal dánský jezdec Hans Andersen, druhý byl slovinec Matej Žagar a třetí švéd Antonio Lindbäck.
Veslování - mistrovství světa
23. srpna
FotbalLiga mistrů
22. srpna
Atletika, doping
    • Americký sprinter Justin Gatlin byl potrestán zákazem startu na 8 let, protože byl v dubnu pozitivně testován na nedovolené užití testosteronu. Gatlin současně přijde o spoluvlastnictví světového rekordu 9,77 s v běhu na 100 m, protože čas Jamajčana Asafy Powella vyrovnal až po svém dopingovém prohřešku.
21. srpna
Tenis
    • Martina Navrátilová získala svůj 177. turnajový titul ve čtyřhře, když zvítězila spolu s Ruskou Petrovovou na turnaji v Montrealu. Navrátilová je rekordmankou nejen v počtu deblových titulů, ale také nejstarší (v říjnu jí bude 50 let) vítězkou na turnajích WTA.
20. srpna
Tenis
19. srpna
Atletika, doping
    • Podle zpráv agentury Reuters neprošla americká běžkyně Marion Jonesová na americkém národním mistrovství v červnu dopingovou zkouškou – měla pozitivní test na erythropoietin (EPO).
Hokej
18. srpna
Atletika
16. srpna
Fotbal
    • Přípravné utkání před kvalifikací na Euro 2008: ČeskoSrbsko 1:3 (1:1), branky 3. Štajner – 42. Lazović, 54. Pantelić, 70. Trišović.
Tenis
    • Z funkce nehrajícího kapitána českého daviscupového týmu odstoupil Cyril Suk, aby umožnil návrat současné české jedničky a 8. hráče žebříčku ATP Radka Štěpánka do týmu před baráží s Nizozemskem o postup do světové skupiny, která proběhne 22. až 24. září.
15. srpna
Fotbal
14. srpna
Doping
    • Mladá fronta Dnes začala uveřejňovat sérii článků, které na základě archivních dokumentů informují o státem organizovaném podávání anabolických steroidů československým sportovcům v 70. a 80. letech. [1]
13. srpna
AtletikaMistrovství Evropy
11. srpna
AtletikaMistrovství Evropy
10. srpna
AtletikaMistrovství Evropy
    • Po prvním dnu soutěže desetibojařů je Roman Šebrle na průběžném prvním místě s 4420 body a náskokem 161 bodů na druhého Rusa Sysojeva.
FotbalPohár UEFA
Tenis
    • Český tenista Tomáš Berdych porazil na turnaji série Masters v Torontu světovou dvojku Španěla Nadala 6:1, 3:6, 6:2 a postoupil do čtvrtfinále (zde však byl o necelý den později vyřazen ve dvou setech Francouzem Gasquetem).
9. srpna
AtletikaMistrovství Evropy
FotbalLiga mistrů
7. srpna
Tenis
    • Česká tenistka Nicole Vaidišová poprvé ve své kariéře postoupila na žebříčku WTA do první desítky. K postupu z 12. na 9. místo jí pomohla především semifinálová účast na turnaji v San Diegu.
Plavání
    • Dvacetiletý plavec David Čech jako vůbec první Čech v historii přeplaval kanál La Manche oběma směry. Na překonání vzdálenosti 80 km potřeboval 19 hodin a 54 minut.
6. srpna
Formule 1
5. srpna
Plavání
    • Česká dálková plavkyně Yvetta Hlaváčová vytvořila ženský světový rekord v přeplavbě kanálu La Manche. Časem 7 hodin 25 minut o 15 minut překonala čas Američanky Penny Lee Deanové z roku 1978 a za rok starým mužským rekordem Němce Christofa Wandratsche zaostala o pouhých 21 minut. Pokus o přeplavání kanálu oběma směry Hlaváčová 11 km před cílem zpáteční plavby vzdala kvůli vyčerpání.
CyklistikaTour de France
    • Analýza kontrolního tzv. B-vzorku vítěze Tour de France Landise prokázala užití uměle syntetizovaného testosteronu. Kromě odebrání prvenství v 93. ročníku Tour hrozí Landisovi také dvouletý zákaz závodní činnosti a čtyřletý zákaz startu na závodech série Pro Tour.
2. srpna
FotbalLiga mistrů

Archiv sportovních aktualit

2005: všechny měsíce
2006: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
2007: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
2008: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
2009: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
2010: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenecsrpenzáříříjenlistopadprosinec
2011: ledenúnorbřezendubenkvětenčervenčervenec