Portál:Film/Článek/Archiv/2016

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

6[editovat zdroj]

X-Men: Budoucí minulost (v originále: X-Men: Days of Future Past) je americký superhrdinský film inspirovaný komiksem X-Men: Days of Future Past autora Chrise Claremonta z roku 1981. Dějově se jedná o pokračování filmů X-Men: Poslední vzdor (2006) a X-Men: První třída (2011). Režie se chopil Bryan Singer, autor filmů X-Men (2000) a X-Men 2 (2003). Scénář napsal Simon Kinberg podle příběhu, na kterém se podílel s Matthewem Vaughnem a Jane Goldmanovou.

Ve filmu se objeví postavy z původní i nové trilogie. Hrají Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Anna Paquin, Ellen Page, Nicholas Hoult, Shawn Ashmore, Peter Dinklage, Ian McKellen a Patrick Stewart.

Více o filmu...

7[editovat zdroj]

Dredd je dystopický kyberpunkový sci-fi akční film z roku 2012 v koprodukci Velké Británie a Severního Irska, Jihoafrické republiky, USA a Indie režírovaný Petem Travisem.

Předlohou byl britský komiks 2000 AD. V hlavních rolích se představí Karl Urban, Olivia Thirlby, Wood Harris a Lena Headey. Karl Urban hraje soudce Dredda ve velké megapoli Mega-City One, kde po jaderné válce přežívají zbytky lidí. Mezi jeho pravomoce soudce náleží mimo identifikace zločinu i jeho potrestání.

Celý článek…

8[editovat zdroj]

Anton Yelchin v roce 2011

Anton Viktorovich Yelchin (rusky Антон Викторович Ельчин, českým přepisem Anton Viktorovič Jelčin; 11. března 1989 Leningrad, Ruská SFSR19. června 2016 Los Angeles, Kalifornie) byl americký herec ruského původu, známý ztvárněním Kylea Reese, jedné z hlavních rolí sci-fi filmu Terminator Salvation (2009), a také postavou navigátora Pavla Čechova ve filmové sérii Star Trek.

Celý článek...

9[editovat zdroj]

zvuk Max von Sydow, rodným jménem Carl Adolf von Sydow, (* 10. dubna 1929, Lund, Skåne, Švédsko) je švédský herec (také francouzský, francouzské státní občanství získal v roce 2002), známý zejména pro spolupráci s filmařem Ingmarem Bergmanem. Byl nominován na Oscara, cenu Emmy, Zlatý glóbus, vyhrál Pasinetti Award, Honorary Cannes Award.

Celý článek...

10[editovat zdroj]

Portál:Film/Článek/2016/10.

11[editovat zdroj]

Portál:Film/Článek/2016/11.

12[editovat zdroj]

Sám doma je americký rodinný film natočený roku 1990 režisérem Chrisem Columbem. John Williams byl za film nominován na Oscara za nejlepší hudbu za píseň Somewhere In My Memory.

Celý článek..