Pláž Klapkalnciems

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pláž Klapkalnciems

StátLotyšskoLotyšsko Lotyšsko
Map
Souřadnice
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Pláž Klapkalnciems, lotyšsky Klapkalnciema pludmale, je písečná pláž na pobřeží Rižského zálivu Baltského moře v Lotyšsku. Nachází se na území vesnice Klapkalnciems v Engures pagasts v kraji Tukums v regionu Kurzeme.[1]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Pláž Klapkalnciems patří mezí nejlepší pláže Lotyšska. Nachází se v blízkosti pobřežní silnice, poblíž kempu Kempings Ronīši, cca 0,8 km od centra vesnice Klapkalnciems od kterého je oddělena pásmem lesa. Pláž není střežená a má zlatavý písek a tak není třeba mít ochranou obuv. Ani v sezóně to není přeplněné místo. Pláž, která nabízí parkoviště, lavičky, restauraci, půjčovny, hřiště, převlékárny, sprchy a toalety, je celoročně volně přístupná. Vstup se zvířaty není povolen. Na pláži má své ústí říčka Lāčupe/Lāčupīte. Část pláže se nachází v Národním parku Ķemeri.[1][2][3]

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Klapkalnciema pludmale beach (Klapkalnciems, Latvia) on the map with photos and reviews🏖️ BeachSearcher.com. beachsearcher.com [online]. [cit. 2023-01-29]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Klapkalnciema pludmales bārs pub & bar, Klapkalnciems - Restaurant reviews. Restaurant Guru [online]. [cit. 2023-01-29]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Klapkalnciema pludmale - Pludmales un peldvietas - Ko darīt? - Tukums. www.visittukums.lv [online]. [cit. 2023-01-29]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]