Peter Scheerer

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Peter Scheerer
Narození16. prosince 1973 (50 let)
Kanada
Povolánífilmový režisér, scenárista a filmový producent
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Peter Scheerer (* 16. prosince 1973) je režisér, producent a scenárista. Na svých dílech pracuje společně s filmařem Michaelem Roeschem.

Už od dětství je filmovým fanouškem. S natáčením filmů začal už jako školák, tenkrát natáčel krátké filmy formátu super 8. V době svého studia pracoval pro různé reklamní agentury.

Později začal spolupracovat s Michael Roesch jako scenárista, pracovali společně na filmech jako producentský tým. K scenáristickým dílům dvojice Scheerer a Roesch, která se dočkala filmového zpracování patří například Alone in the Dark, House of the Dead 2 a Far Cry.

Koncem roku 2005 zaznamenali Scheerer a Roesch svůj režisérský debut s filmem o upírech s názvem Brotherhood of Blood, ve kterém do hlavní role obsadili Victorii Prattovou, Sida Haiga a Kena Foreeho. Film měl světovou premiéru v říjnu 2007 na Mezinárodním festivalu ve španělském Sitges.

V roce 2007 Roesch a Scheerer režírovali Alone in the Dark II., ve kterém hráli Rick Yune, Lance Henriksen a Danny Trejo. Tento film navazuje na film z roku 2005 Alone in the Dark.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]