Pedro v strašidelnom zámku

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pedro v strašidelnom zámku
PlatformaSinclair ZX Spectrum
Datum vydání1993
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Pedro v strašidelnom zámku (česky Pedro ve strašidelném zámku) je hra pro počítače Sinclair ZX Spectrum a kompatibilní (například Didaktik). Jedná se o hru slovenského původu, autory jsou Július a Andrej Nagy působící pod značkou Gold Storm, autorem hudby je KVM.[1] Vydavatelem hry byla společnost Ultrasoft, která hru vydala v roce 1993. Hra je druhým dílem trilogie Pedro na ostrove pirátov, Pedro v strašidelnom zámku a Pedro v krajine pyramíd.

Hra je akční adventura, v tomto díle se její hlavní hrdina Pedro vydá do tajemného hradu v Karpatech, aby porazil rytíře Krapa, který se na noc mění v upíra. Aby nad rytířem vyhrál, musí vrátit původní podobu všem strašidlům.

Přes omezené grafické možnosti ZX Spectra se autorům podařilo omezit kolize atributů na minimum, projevují se v případě, kdy Pedro stojí na schodech nebo v blízkosti předmětu jiné barvy.[1] Ve hře je také hodně animací, plameny pochodní, svíček na lustrech a ohně v krbu hoří, ze stropu padají kapky vody a v oknech je čas od času vidět blesk.[2] Proti prvnímu dílu, kde může Pedro nést čtyři věci, v tomto druhém díle může nést věci pouze dvě.[3]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b -yves-. Pedro v strašidelnom zámku. Bit. 1993, čís. 21. (6/93), s. 26. ISSN 1210-0242. 
  2. Pedro 1-3 na ZX Spectrum Games
  3. -yves-. Pedro v strašidelnom zámku. Bit. 1993, čís. 19. (4/93), s. 30. ISSN 1210-0242. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]