Oklahomská univerzita

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Oklahomská univerzita
Logo univerzity
Logo
Datum založení1890
Počty akademiků
Studentů celkem27 772 (2020)
Další informace
AdresaNorman, 730 19, USA
Zeměpisné souřadnice
ČlenstvíORCID, Asociace výzkumných knihoven, IIIF Consortium, Networked Digital Library of Theses and Dissertations, American Council on Education, National Humanities Alliance, Open Education Network, Higher Education Leadership Initiative for Open Scholarship, Koalice síťových informací, Sdružení veřejných a státních univerzit, Centrum výzkumných knihoven a Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition
www.ou.edu
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Bizzellova knihovna

Oklahomská univerzita (anglicky University of Oklahoma, krátce OU) je státní univerzita v Normanu uprostřed amerického státu Oklahoma. Se 30 447 zapsanými studenty je největší vysokou školou v Oklahomě. Vedle hlavního kampusu v Normanu se nachází univerzitní nemocnice a lékařská fakulta v Oklahoma City právě tak, jako další detašované pracoviště v Tulse se třemi a půl tisíci studenty. Univerzita je zvláště známa pro výzkum a výuku oblastech architektury, geologie, historie věd, meteorologie, domácích amerických studií, ropného inženýrství, právních věd a tance.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Univerzita byla založena jako Norman Territorial University v roce 1890. Roku 1907 získala University of Oklahoma svůj dnešní název.

Sport[editovat | editovat zdroj]

Sportovní týmy OU se nazývají Oklahoma Sooners.

Slavní absolventi[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]