Obie Trice

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Obie Trice
Základní informace
Rodné jménoObie Trice III
Jinak zvanýObie Trice
Narození14. listopadu 1977
Detroit, USA
PůvodUSA
ŽánryHip-hop, Rap
Povolánírapper, skladatel písní
Nástrojehlas
Aktivní roky2001-současnost
VydavateléShady records, Interscope Records (20002008), Black Market Entertainment (2008 – současnost)
Příbuzná témataEminem, Dr. Dre, Stat Quo, 50 Cent, D12
Webwww.obietrice.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Obie Trice (* 14. listopadu 1977, Detroit, USA) je americký rapper a skladatel písní. Začal rapovat, když mu bylo 11 a je také velmi znám tím, že do roku 2008 bylo jeho vydavatelství Interscope Records.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Narodil se 14. listopadu 1978 v Detroitu (Michigan). Už v 11 letech věděl, že chce strávit život rapováním, a tak mu jeho matka koupila k jedenáctým narozeninám karaoke. Ve svém volném čase začal psát texty k písním a také vytvářet vlastní beaty. V tu dobu také navštěvoval Cooley High School v Detroitu. 5. října 1998 se mu narodila dcera Kobie. V roce 2005 byl postřelen.

Stejně jako jeho budoucí učitel Eminem začal rapovat v Detroitské hip-hopové škole. Za své umělecké jméno si vybral, Obie-Wan, ale Proof z americké rapové skupiny D12 mu řekl, že by se měl raději stát známým se svým skutečným jménem. Tak se také stalo. Brzy po tom se setkal s Bizarrem z D12. Bizarre v něm okamžitě uviděl talent a také mu zařídil schůzku s Eminemem. Eminema ihned zaujal, hlavně pracovní morálkou a zapsal ho do Shady Records.

V roce 2001 se objevil na platinovém debutovém dvojalbu skupiny D12 nazvané Devil's Night. V roce 2002 byl hostem na soundtracku k filmu 8 Mile, kde se objevil v písních Love Me a Adrenaline Rush. Jeho první vlastní debutové album, které bylo vyprodukováno hvězdami jako je Dr. Dre a Timbaland neslo název Cheers.

Mezi jeho vzory patřili Biz Markie, Rakim nebo Redman.

Po Shady Records[editovat | editovat zdroj]

Jeho hudební album Special Reserve bylo vydáno 15. prosince, 2009. Special Reserve je jeho první LP hudební album, které nebylo vydáno vydavatelstvím Shady Records. To byl první krok k jeho albu z roku 2012.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]