Novorozeně (Simpsonovi)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Novorozeně
535. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevLabor Pains
Číslořada 25
díl 5
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra17. listopadu 2013
Česká TVPrima Cool
Česká premiéra15. května 2014
Tvorba
ScénářDon PayneMitchell H. Glazer
RežieMatthew Faughnan
Prod. kódRABF19
Obsah
Billboard„Fotbal v pondělí v noci U Vočka. Obrazovka je nyní čistá!“ [pozn. 1]
Tabule„Měsíc říjen se nejmenuje podle říhání.“
Gaučový gagSimpsonovi (jako poutníci) unikají pronásledujícímu davu na loď Mayflower a plují ke gauči z Plymouthu, kde jim Indián (Apu) nabízí hostinu k Díkůvzdání za 19,95 dolarů na osobu.
Délka21 minut
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Žiješ jen jednou
Následující →
Školní lavice a pravice
Seznam dílů 25. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Novorozeně (v anglickém originále Labor Pains) je 5. díl 25. řady (celkem 535.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsali Don PayneMitchell H. Glazer a díl režíroval Matthew Faughnan. V USA měl premiéru dne 17. listopadu 2013 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 15. května 2014 na stanici Prima Cool.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Když Homer hraje v noci poker s Vočkem, Barneym, Lennym a Carlem, tak se mu díky odrazu v Lennyho slunečních brýlích daří a rozhodne se opustit hru s jeho výhrou. Ve výtahu potká těhotnou ženu Gretchen. Když žena začne rodit a zasekne se výtah, tak se Homer snaží vzpomenout si, jak se rodí. Homerovi se úspěšně podaří odrodit zdravého syna. Po dalším pokeru s přáteli Homer znovu narazí na Gretchen a zjistí, že po něm pojmenovala své dítě – Homer Junior. Začne s ním tak trávit čas místo toho, aby hrál poker. Homer Simpson přinese Homeru Juniorovi hračky a jiné dětské nástroje.

Marge zjistí, že Homer namísto práce nechodí hrát poker, ale navštěvuje Gretchen a Homera Juniora. Nejprve tomu nevěří. Nakonec se však dozvídá, jak to všechno bylo. Homer vezme své děti a Homera Juniora do zoo. Homer Junior se hádá s Maggie a odstrčí její kočárek k výběhu prérijních psů, nicméně se jej povede zastavit. Marge zakazuje Homerovi, aby se setkával s Gretchen, a odvede Homera juniora zpět do bytu, kde vrátí dítě Gretchen a jejímu příteli, který se nedávno vrátil z vojenské mise v zámoří. Skleslý Homer se vrací domů, kde mu Maggie rychle odpouští, že jí nevěnoval pozornost. Homer Junior překvapil svého otce svou schopností (naučenou od Homera) otevřít a nalít pivo.

Líza se mezitím posmívá Bartovi, že ji Milhouse pozval na fotbalový zápas Springfieldských Atomů. Během poločasu zápasu roztleskávačky zvou Lízu na hřiště, aby se stala jednou z nich. Líza se dobře baví, ale po hře zjistí, že roztleskávačky jsou za svou práci málo placené. Přesvědčí je, aby stávkovaly, čímž by mohly donutit majitele týmu, aby je lépe platil; strategie je úspěšná, ale mezitím začnou podporovat mnoho bizarních produktů a služeb, čemuž se Líza diví. Jakmile začnou závěrečné titulky, zobrazí se několik položek sponzorovaných roztleskávačkami Atomů.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Epizoda získala rating 1,8 a sledovalo ji celkem 4,08 milionu diváků, což z ní činí druhý nejsledovanější pořad v bloku Animation Domination v ten večer.[1]

Dennis Perkins z The A.V. Clubu udělil epizodě hodnocení C: „Nakonec se tato dějová linie vůbec nevyplatí, kromě toho, že Maggie zřejmě odpustí Homerovi, že ji zanedbával ve prospěch své nové výtahové rodiny. (Její zřejmě obvyklé snění o tom, že Flanders je její otec, se změní na Homera, zatímco se objímají.) Je to taková sladká emocionální odplata, jakou dobrá epizoda Simpsonových vytahuje poté, co po cestě vybudovala příběh na pevných charakterových základech. Třeba to příští týden bude lepší.".[2]

Patrick D. Gaertner ze serveru Puzzled Pagan napsal: „Tento díl je velmi zvláštní, ale vlastně se mi docela líbil. Myslím, že nápad, jak se Homer náhodou sblíží se svobodnou matkou a jejím dítětem a stane se náhradním otcem, je opravdu skvělý, i když celá ta věc s porodem ve výtahu je trochu směšná. Taky se mi líbí, že má konečně někoho, komu může říkat Hoju. Ale kde se epizoda stává více než divnou, je, když se objeví Marge. Tahle situace je neuvěřitelně divná. Ale zdá se, že Marge Gretchen a Hoju iracionálně nenávidí. Až do prérijních psů si nejsem úplně jistý, proč je Marge tak znechucená tímto chováním a proč neustále říká Homerovi, aby ty chudáky, kteří nemají nikoho jiného na světě, opustil. I když na konci je to tam opravdu milé, když se Maggie snaží otci pomoci. Opravdu nevím, proč Homer nedokázal jen tak získat to uspokojení z pomoci vlastním dětem, ale co už. Vidíme, že chce někomu pomoct, a svým způsobem se mu to opravdu daří.“.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Poznámky[editovat | editovat zdroj]

  1. V českém znění hlasatel nepřečetl nápis billboardu.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Labor Pains (The Simpsons) na anglické Wikipedii.

  1. Sunday Final Ratings: ‘The Mentalist’ Adjusted Up; No Adjustment for ‘Once Upon a Time’ or ‘Almost Human’ - Ratings | TVbytheNumbers. web.archive.org [online]. 2013-11-22 [cit. 2022-06-08]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2013-11-22. 
  2. The Simpsons: "Labor Pains". The A.V. Club [online]. 2013-11-18 [cit. 2022-06-08]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. GAERTNER, Patrick D. S25 E05 – Labor Pains [online]. 2017-09-14 [cit. 2022-06-08]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]