Modular Recordings

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Modular Recordings
Mateřská společnostUniversal Music
Vznik1998
ZakladatelSteve Pavlovic
DistributorUniversal Music
ŽánryRock, Electronica, Elektropop, Neo-psychedelia, Psychedelický rock
Země původuAustrálie
SídloSydney
Webmodularpeople.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Modular Records je australské hudební vydavatelství. Bylo založeno hudebním promotérem původem ze Sydney Stevem Pavlovicem, jako podnik se společnou majetkovou účastí s EMI, v současné době je distribuováno (a z půlky vlastněno) společností Universal Music v Austrálii. Modular vydává nahrávky lokálních umělců jako jsou Eskimo Joe, Ben Lee, The Avalanches, Wolfmother, Cut Copy, The Bumblebeez, Van She, Rocket Science, Ghostwood, The Presets, Pond a Tame Impala. Zároveň vydává nahrávky mezinárodních umělců jako jsou Dom, Yeah Yeah Yeahs, Chromeo, Colder, Klaxons (The EP Xan Valleys), Ladyhawke, New Young Pony Club, MSTRKRFT a Softlightes.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Společnost byla založena v roce 1998 syndeyským koncertním promotérem Stevem Pavlovicem.[1] Mezi první významnější nahrávky byly na konci roku 1998 eponymní debutové album skupiny The Living End a deska Breating Tornados zpěváka Bena Leeho. Obě alba takzvaně „zařvaly po úspěchu“; album skupiny The Living End se stalo (toho času) druhým nejprodávanějším debutovým rockovým albem v historii australské hudby, album Breathing Tornados bylo nominováno na ceny ARIA Award v kategorii „Albem roku“. Dalším albem, které Modular vydal bylo Since I Left You (2000) kapely The Avalanches. Toto album taktéž zaznamenalo obrovský úspěch[2] a získalo kapele hned devět nominací na ceny ARIA Awards.

V roce 2004 stoupal úspěch společnosti současně s rostoucím podílem na trhu a úspěchem nových umělců, což získalo Modular Recordings význačnost na australské hudební scéně. V tomtéž roce zřídila společnost svou kancelář v New Yorku, kterou v roce 2005 následovala kancelář v Londýně. Další kancelář byla zřízena v roce 2007 v Los Angeles, společně s podpisem nových talentovaných umělců (Ghostwood, Plug-In City a The Whitest Boy Alive).

Významní interpreti[editovat | editovat zdroj]

Vybraná diskografie[editovat | editovat zdroj]

  • Modular Presents: Leave Them All Behind (2005)
  • Modular Presents: Leave Them All Behind 2 (2007)
  • Modular Presents: Leave Them All Behind 3 (2009)

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Modular Recordings na anglické Wikipedii.

  1. Palathingal, George. Lord of the Dance [online]. The Sydney Morning Herald, 2008-12-08 [cit. 2008-12-08]. Dostupné online. 
  2. The Avalanches: Since I Left You (2001): Reviews [online]. Metacritic [cit. 2008-12-08]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]