Milan Studnička

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Milan Studnička
Osobní informace
Datum narození19. října 1977 (46 let)
Místo narozeníMost, Československo
ObčanstvíČeskoČesko Česko
Sportovní informace
Sportamerický fotbal, boby
Účast na ZOH2002
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Milan Studnička (* 19. října 1977, Most) je psycholog, psychoterapeut a filozof. Je lektorem vzdělávacích seminářů, pořádá přednášky o sebepoznání a rozvoji osobnosti. Byl také bobista, hráč amerického fotbalu a basketbalista.

Dětství[editovat | editovat zdroj]

Narodil se Zdeňce a Milanu Studničkovým, od tří let do osmnácti let vyrůstal v Ostravě. Chodil na sportovní školu ZŠ Klegova, poté navštěvoval Střední hotelovou školu v Opavě. Do svých 11 let hrál fotbal za TJ Vítkovice, jehož spoluhráčem byl před odchodem do Baníku Ostrava i český reprezentant Libor Sionko. Od 13 let hrál basketbal za NH Ostrava, s nímž vybojoval 3. místo na juniorském mistrovství republiky.

Vzdělání[editovat | editovat zdroj]

Je certifikovaným lektorem vzdělávání dospělých v České republice a Slovenské republice (Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci). Je absolventem Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy (2002), studoval také psychologii na Filozofické fakulté UP.

Sportovní úspěchy[editovat | editovat zdroj]

Filozofická tvorba[editovat | editovat zdroj]

V letech 2007–2009 napsal více než dvě desítky filozofických esejí a pojednání. V roce 2003 se společně se svým otcem podílel na knize Muži jsou ze Země a ženy taktéž (ISBN 80-903307-0-3), v roce 2010 napsal filozofickou knihu Každý lhář je vždy zlodějem a jen pravda jasně ví, co bude dál (ISBN 978-80-904712-0-7).

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]