Marvel NOW!

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Marvel NOW! je označení pro relaunch několika komiksových sérií vydávaných nakladatelstvím Marvel Comics, které začaly být vydávány v říjnu 2012 znovu od čísla 1. Tato rozsáhlá změna zahrnovala i vydávání několika zcela nových sérií, jako jsou Uncanny Avengers a All-New X-Men. Marvel NOW! označovalo proměnu univerza komiksů Marvel Comics, která souvisela s událostmi v eventu Avengers vs. X-Men, a znamenala proměnu jak pro formát komiksových příběhů, tak pro dějovou historii vydávaných komiksů. Cílem bylo přilákat nové čtenáře, kteří se těžko orientovali v i 50 let běžících sériích. Relaunch k sériím přivedl zcela nové autory, kteří rovněž přišli s novými nápady ohledně historie a designu postav. Označení Marvel NOW! bylo ukončeno v květnu 2015 eventem Secret Wars, kdy se začalo používat označení All-New, All-Different Marvel.

Ke značce Marvel NOW! se tituly vrátily na podzim 2016 po událostech eventu Civil War II. Tím znovu došlo k přečíslování sérií a došlo rovněž na nové tituly jako Occupy Avengers, U.S.Avengers nebo The Unstoppable Wasp.

Historie vydání[editovat | editovat zdroj]

Říjnem 2012 začalo vydávání komiksových sešitů pod značkou Marvel NOW!, což se týkalo celého univerza Marvel Comics. V roce 2014 změny pokračovaly a začaly být vydávány nové série pod názvem All-New Marvel NOW!. Touto změnou z roku 2014 byla většina nových sérií znovu přečíslována a začala být vydávána znovu od čísla jedna, často s přídavkem All-New v názvu. Související změnou bylo vydávání vybraných komiksových sérií pod názvem Avengers NOW!, ta se odehrála po událost z eventu Original Sin. Označení Marvel NOW! oficiálně skončilo v květnu 2015, kdy bylo po eventu Secret Wars nahrazeno dalším restartem sérií pod označením All-New, All-Different Marvel. Marvel Comics změny vysvětlil tím, že všechny fáze Marvel NOW! postupně restartovaly marvelovský vesmír, který se nově ustavil v All-New, All-Different Marvel. Ke značce Marvel NOW! se tituly vrátily na podzim 2016 po událostech eventu Civil War II.

Vybrané série a autorské týmy[editovat | editovat zdroj]

Marvel NOW! (2012–2015)[editovat | editovat zdroj]

All-New Marvel NOW! (2014)[editovat | editovat zdroj]

Avengers NOW! (2015)[editovat | editovat zdroj]

  • All-New Captain America Vol. 1 (Rick Remender a Stuart Immonen) – Steve Rogers byl v komiksu nahrazen Samem Wilsonem (alias Falconem).
  • Angela Asgard's Assassin Vol. 1 (Kieron Gillen, Marguerite Bennett, Phil Jimenez & Stephanie Hans) – Zjistilo se, že Angela je dlouho ztracená dcera Odina a nevlastní sestra Thora.
  • Bucky Barnes: The Winter Soldier Vol. 1 (Aleš Kot a Marco Rudy) – Bucky Barnes se vydává do vesmíru a hraje roli, kterou dosud hrál Nick Fury.
  • Superior Iron Man Vol. 1 (Tom Taylor a Yildiray Cinar) – Tony Stark si postavil nový zcela bílý oblek Iron Mana.
  • Thor Vol. 4 (Jason Aaron a Russell Dauterman) – Identitu Thora převzala žena, jak se později ukázalo šlo o Jane Fosterovou.,

Marvel NOW! (2016)[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Marvel NOW! na anglické Wikipedii.