Marianela González

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Marianela González
Rodné jménoMarianela Aime González Alvarez
Narození23. července 1978 (45 let)
Caracas, Venezuela
Aktivní roky2000 - současnost
Partner(ka)Amalia Andrade (2016 - 2021)
RodičeMaría del Carmen Álvarez a José Rafael González
PříbuzníMaría Alejandra (sestra)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Marianela González (* 23. července 1978 Caracas, Venezuela) je venezuelská herečka a modelka. Herectví se věnuje od roku 2000 až do současnosti. Momentálně žije a pracuje v Kolumbii. V Česku byla k vidění v telenovele Má tlustá Valentýna (Mi gorda bella), Nejdražší poklad (Carissima) nebo Divoška Anastazia (La Estrambotica Anastasia).

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Marianela má jednu starší sestru jménem María Alejandra, její rodiče se jmenují María del Carmen Álvarez a José Rafael González. Její matka pochází ze Španělska a otec z Venezuely. Nela jak si ráda nechává říkat, má kaštanově hnědé vlasy a oči, měří 170 cm. Ještě před začátkem své herecké kariéry začala s modelingem.

Nela vždy byla velmi opatrná se zveřejňováním svého soukromého života, takže nikdy nebyl známý žádný oficiální partner, kromě dvou bezejmenných zmínek v rozhovorech. Vše se změnilo koncem prosince 2018, kdy těsně před Vánoci zveřejnila přes instagram svůj vztah a zásnuby s kolumbijskou spisovatelkou Amalii Andrade, se kterou byla již od roku 2016. Dvojice se koncem roku 2021 rozešla, po pětiletém vztahu. Marianela se definuje jako pansexual.

Herecká kariéra[editovat | editovat zdroj]

Marianela získala svou první hereckou roli v projektu La calle de los sueños (Venevision) v roce 2000. Jednalo se o seriál pro mladé a dostala jednu z hlavních rolí, bohužel o tomto seriálu není na internetu mnoho informací. V roce 2001 přešla ke společnosti RCTV kde zůstala až do roku 2010 (televizní společnost byla v tomto roce uzavřena). V roce 2002 získala jednu ze svých nejznámějších rolí v novele Mi gorda bella kde ztvárnila roli Pandory Villanueva, komplikované dívky která znala mnoho tajemství své rodiny. V novele hrála po boku venezuelského herce Hugo Vasqueze a díky jejich příběhu lásky si získali mnoho fanoušků po celém světě, stejně jako novela samotná. V roce 2006 získala svou první hlavní roli v novele od RCTV, jednalo se o novelu Por todo lo alto kde ztvárnila postavu Anabely Marcano, dívky která se touží stát pilotkou. Následující rok získala první roli antagonistky v novele Camaleona. V roce 2008 získala další hlavní roli po boku svého hereckého partnera z novely Mi gorda bella - Hugo Vasqueze a společně si znovu zahráli pár v novele Nadie me dirá cómo quererte. V roce 2010 si zahrála v posledním projektu od RCTV v novele Que el cielo me explique, kde znovu získala roli protagonistky.

Po uzavření televizní společnosti RCTV se Marianela rozhodla zkusit štěstí mimo Venezuelu a odstěhovala se do Kolumbie. V roce 2011 získala hned dvě role. První byla v seriálu Los caballeros las prefieren brutas, kde si zahrála v několika dílech jako hostující postava. Získala také velice rychle další hlavní roli a to v novele La Traicionera, kde byla nejen hlavní protagonistkou ale zároveň i antagonistkou. Novela se hodně liší od klasických příběhů, Renata Medina, kterou Marianela v novele ztvárňuje, je rozhodnutá pomstít se muži, kvůli kterému před lety spáchala sebevraždu její matka. Je rozhodnutá ho svést a nakonec ho opustit, stejně jako on opustil její matku. Netuší ale, že se jí do plánů připlete láska, v podobě syna muže kterého tolik nenávidí. Po skončení natáčení novely La Traicionera si dala Marianela na čas pauzu. V roce 2013 se vrhla do dalšího projektu v Kolumbii, opět jako protagonista v novele Dulce Amor (jde o remake stejnojmenné novely z Argentiny).

V roce 2016 se Marianela rozhodla překonat svůj strach z hraní v divadle v první divadelní hře Los Monsalve, které ale byla pouze pro účely propagace společnosti Coomeva a měla omezenou účast. Poté hrála ve dvou dalších divadelních hrách - Amanecí como con ganas de morirme a El amor de las luciérnagas. El amor de las luciérnagas se bude hrát i v roce 2017 v Bogotě.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Telenovely
Rok Novela Role Televizní stanice Novely u nás
2021 Pa' quererte (2. série) Luisa Ortega vedlejší postava RCN
2020 Testosterona Pink (2. série) Lorena vedlejší postava Caracol
2019 Distrito salvaje (2. série) Manuela hostující postava Netflix Vnitřní boj (Voyo)
2019 El final del Paraíso Emilia Vallejo vedlejší postava Telemundo
2018 Garzón Vive moderátorka v rádiu hostující postava, moderátorka RCN
2017 El Comandante Daniela Vásquez vedlejší postava
2016 La Ley del Corazón Irene hostující postava, právnička
2016 Hilo de sangre azul Cristina 'Titi' Urrutia vedlejší postava
2013 (v TV 2015) Dulce Amor Natalia Toledo protagonistka Caracol
2011/2012 La Traicionera Renata Medina antagonistka / protagonistka RCN
2011 Los caballeros las prefieren brutas (2. série) Nina Guerrero hostující postava Caracol Někdo to rád hloupé (AXN)
2010 Que el cielo me explique Tania Sanchez protagonistka RCTV
2008/2009 Nadie me dirá como quererte Maria Eugenia Alonso protagonistka
2007 Camaleona Mercedes Luzardo antagonistka
2006 Por todo lo alto Anabela Marcano protagonistka
2005 Ser bonita no basta Esmeralda Falcon co-protagonistka
2004 Estrambótica Anastasia Maria Gracia Youth Performance Divoška Anastazia (STV1)
2002/2003 Mi gorda bella Pandora Villanueva Mercouri Youth Performance Má tlustá Valentýna (Nova)
2001 La niña de mis ojos Mariana Aguirre Youth Performance
2001 Carissima Marni Zurli Youth Performance Nejdražší poklad (Prima)
2000 La calle de los sueños Mariana protagonistka Venevision
Divadelní role
Rok Divadelní hra Role
2016/2017 El amor de las luciérnagas María Celorio
2016 Amanecí como con ganas de morirme více postav
2015 Los Monsalve (pro firmu Coomeva) propagační představení, pracovnice společnosti
Reality Show
Rok Název Televize Info
2012 Protagonistas de Nuestra Tele RCN speciální host
2023 MasterChef Celebrity Colombia RCN soutěžící

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]