M&M's

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
M&M's
Základní informace
Místo původuSpojené státy americké
TvůrceForrest Mars
Složení
cukr, podzemnice olejná, laktóza, kravské mléko, kakaový bob, kakaové máslo, palmový olej, škrob, glukózový sirup, bambucké máslo, chlorid sodný, lecitin, arabská guma, kurkumin, karmín, brilantní modř FCF, karoten, apocarotenal, oxid titaničitý, karnaubský vosk a kokosový olej
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
M&M's

M&M's je obchodní název cukrovinkového výrobku americké firmy Mars, Inc. Jedná se o čokoládové dražé, konkrétně malé kousky čokolády namáčené v cukrové polevě různé barvy. Stejně tak se používají různé druhy čokolády, která ale může být nahrazena i např. arašídovým máslem, arašídy obalenými čokoládou, nebo jen arašídy samotnými. Každá jednotlivá cukrovinka je označena malým písmenkem "m" (to je natištěno potravinářským barvivem, technologií velmi podobnou ofsetovému tisku), aby nedošlo k záměně např. s českými Lentilkami, což je vzhledově podobný výrobek.

Původ[editovat | editovat zdroj]

Říká se, že Forrest Mars vymyslel M&M's, když během španělské občanské války viděl vojáky jíst čokoládové bonbóny namáčené do cukrové polevy. Zároveň se však vyrojily obvinění, že tento nápad převzal od konkurenční společnosti Rowntree.

Díky proslulému reklamnímu sloganu „rozpustí se v puse a ne v ruce“ jsou dnes ve světovém obchodě jednou z nejvíce prodávaných cukrovinek.

Barvy[editovat | editovat zdroj]

První barvy vybírali sami fanoušci firmy, což dokázalo radikálně zvýšit prodej.

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]