Linka Namboku

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Logo linky Namboku
Souprava linky Namboku

Linka Namboku (japonsky v kandži 南北線 v hiraganě なんぼくせん) je linka tokijského metra spojující tokijské nádraží Meguro a Akabane-iwabuči. Patří soukromé společnosti Tokyo Metro a má devatenáct zastávek. Její barva je smaragdová a značí se velkým písmenem N. Je dlouhá 21,3 km a její první část byla otevřena 29. 11. 1991. Úsek ze stanice Meguro do stanice Širokane-takanawa jede společně s linkou metra Mita společnosti Tóei.

Seznam zastávek linky Namboku

Trough services[editovat | editovat zdroj]

Tímto anglickým výrazem znamenajícím "prostřednictvím služeb" se u tokijského metra označuje, když některé soupravy z nějakého nádraží (nejčastěji konečné zastávky) pokračují v nadzemní jízdě pod jiným dopravcem. Linka Namboku takto pokračuje ze stanice Meguro jako linka Tókjú Meguro společnosti Tókjú až na nádraží Hijoši a ze stanice Akabane-iwabuči pokračuje jako linka Saitama Railway soukromého společnosti Saitama Railway do nádraží Urawa-Misono.

Zastávky[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byly použity překlady textů z článků Tokyo Metro Namboku Line na anglické Wikipedii a 東京メトロ南北線 na japonské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]