Lepší než život

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tento článek je o epizodě seriálu Červený trpaslík. O románu z prostředí Červeného trpaslíka pojednává článek Lepší než život (kniha).
Lepší než život
Díl seriálu Červený trpaslík
Pův. názevBetter Than Life
Číslořada 2
díl 2
Původní TVBBC Two
Premiéra13. září 1988
Tvorba
ScénářRob Grant
Doug Naylor
RežieEd Bye
Posloupnost dílů
← Předchozí
Kryton
Následující →
Díky za tu vzpomínku
Seznam dílů seriálu Červený trpaslík
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lepší než život (v anglickém originále Better Than Life) je druhá epizoda druhé série (a celkově osmá)[1] britského kultovního sci-fi seriálu Červený trpaslík. Poprvé byla vysílána na kanálu BBC2 13. září 1988. Lepší než život je také název stejnojmenné knihy, kterou napsali Rob Grant a Doug Naylor a jež poprvé vyšla roku 1991 (česky pak v roce 2003 v nakladatelství Argo).[2]

Děj epizody[editovat | editovat zdroj]

K Červenému trpaslíku dorazí poštovní modul. Rimmer dostane dopis od matky, ve kterém se píše, že jeho otec skonal. Lister jej chce rozveselit, a tak ho s Kocourem vezmou do počítačové hry Lepší než život, jež dorazila s poštou. Hoši si nasadí na hlavy zvláštní helmy a ocitnou se ve virtuální realitě, kde se jim vyplní všechny jejich sny. Rimmerova psychika je již tak narušená, že si podvědomě přeje trpět a všechny jeho noční můry se mu začnou plnit, tím zkazí hru i Listerovi s Kocourem.

Kulturní reference[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Červený trpaslík (8/52) - Lepší než život, ceskatelevize.cz, citováno 27. 10. 2013
  2. GRANT, Rob; NAYLOR, Doug. Červený Trpaslík: Lepší než život. Redakce Miloš Urban, Milan Dorazil; překlad Ladislav Šenkyřík. [s.l.]: Argo, 2003. 192 s. ISBN 80-7203-481-2. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]