Leave No One Behind: la Drang

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Leave No One Behind: la Drang
PlatformaMicrosoft Windows
Datum vydání2. března 2022
Žánrstrategická videohra
Herní módvideohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Leave No One Behind: la Drang je česká strategická videohra z roku 2022. Hra vyšla 2. března 2022. Stojí za ní studio Gaming 301.[1] Hra je zasazena do období války ve Vietnamu. Jedná se o realtimovou strategii inspirovanou sérií Ultimate General.[2]

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Hráč se ujímá amerických jednotek jež v roce 1965 bojovaly s armádou Severního Vietnamu v oblasti přistávací zóny X-Ray a Albany vedle tábora speciálních jednotek Plei Me. Mise v kampani jsou inspirovány skutečnými událostmi. Hráč si může přivolat na pomoc dělostřelectvo či leteckou podporu. Taktéž může přivolat helikoptéru jež zajistí odvoz padlých a raněných.[3] Hráč si přitom musí dávat pozor na své jednotky, aby je nenechal na pospas osudu, kdy raněné je třeba přesunout z bojiště, aby byli ošetřeni a padlé aby mohli mít důstojný pohřeb. Vojáci přitom postupně získávají zkušenosti a stávají se v boji efektivnější. Velký důraz je kladen na zajištění logistiky, aby vojákům nedošla munice atd.[4]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. UDALOSTÍ, Kalendár. Len včera vyšla nová česká hra Leave No One Behind: la Drang od vývojárov zo štúdia Gaming 301. Ide o taktickú real-time stratégiu zasadenú do obdobia vojny vo Vietname, ktorá však zatiaľ nevzbudila na Steame príliš veľký rozruch.. somhrac.sk [online]. [cit. 2022-03-30]. Dostupné online. 
  2. Česká strategie Leave No One Behind zpracuje vietnamskou válku stylem Ultimate Generala. games.tiscali.cz [online]. [cit. 2022-03-30]. Dostupné online. 
  3. Vyšla česká strategie Leave No One Behind: Ia Drang zaměřená na válku ve Vietnamu. games.tiscali.cz [online]. [cit. 2022-03-30]. Dostupné online. 
  4. Vychází česká strategie z války ve Vietnamu » Vortex. www.vortex.cz [online]. [cit. 2022-03-30]. Dostupné online.