Ladíme 2

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ladíme 2
Původní názevPitch Perfect 2
Země původuUSAUSA USA
Jazykangličtina
ScénářKay Cannon
RežieElizabeth Banks
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleAnna Kendrick
Skylar Astin
Rebel Wilson
Brittany Snow
Alexis Knapp
Ester Dean
Elizabeth Banks
Hailee Steinfield
Anna Camp
Katey Segal
ProdukceElizabeth Banks
Kay Cannon
Paul Brooks
Max Handelman
Jeff Levine
HudbaMark Mothersbaugh
KameraJim Denault
StřihCraig Alpert
Výroba a distribuce
PremiéraUSA 15. května 2015
Česko14. května 2015
Produkční společnostUniversal Pictures
Předchozí a následující díl
Ladíme! Ladíme 3
Ladíme 2 na ČSFDKinoboxuFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ladíme 2 je americká hudební komedie režisérky Elizabeth Banks a scenáristky Kay Cannonové. Premiéra proběhla 15. května 2015 ve Spojených státech a o den dříve snímek přišel do českých kin [1]. Film je sequelem filmu z roku 2012 Ladíme!. Hlavní role ztvárnili Anna Kendrick, Skylar Astin, Rebel Wilson a Brittany Snow.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Barden Bellas byly poctěny možností zazpívat pro prezidenta, bohužel kvůli nepředvídatelné nehodě tlusté Amy se pořádně ztrapní a děkan Bardenské univerzity jim spolu s Gail a jejím kolegou zakáže vystupovat. Dá jim však poslední, byť téměř nereálnou šanci odčinit svůj prohřešek - reprezentovat Ameriku na Světovém šampionátu a capella sborů, ale bude jim odpuštěno jedině když zvítězí.

Mezi formy potrestání patří také zrušení jejich turné, lépe řečeno předání jinému sboru, a to Das Sound Machine, německým šampionům.

Bellas se s nimi několikrát setkávají, pokaždé je DSM zahrnují urážkami a ony odcházejí poraženy. Nakonec, když už si neví rady, domluví si soustředění, na kterém doufají najít svůj sound. Jejich 'trenérkou' na následující soustředění není nikdo jiný, než jejich bývalá členka, Aubrey Posenová. Dostávají od ní pořádně do těla i do hlasu, ale najdou vzájemné porozumění a jejich šance na výhru se díky tomu zvýší.

Finále šampionátu se koná v Kodani, kam je doprovází i Jesse a Benji, kteří věří ve vítězství Ameriky. A nemýlí se. Bellas předvedou životní výkon, který jim získá celé publikum, porotu a nakonec i pohár. A celé to samozřejmě komentují naši známí a capella odborníci, Gail a John.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Anna Kendrick Beca Mitchell
Skylar Astin Jesse Swanson
Rebel Wilson Patricia "Tlustá Amy"
Brittany Snow Chloe Beale
Ester Dean Cynthia Rose Adams
Alexis Knapp Stacie Conrad
Hana Mae Lee Lily Okanakam
Adam DeVine Bumper Allen
Anna Camp Aubrey Posen
Ben Platt Benji Applebaum
Kelley Jakie Jessica
Chrissie Fit Flo
Hailee Steinfeld Emily
Katey Sagal Matka Emily
Elizabeth Banks Gail Abernathy-McKadden
John Michael Higgins John Smith
Freddie Stroma Luke
C. J. Perry Legendární Bella

Produkce[editovat | editovat zdroj]

V prosinci 2012 Skylar Astin oznámil, že on a Rebel Wilson měli schůzku v Universal Studios o potenciálním sequelu.[2] V dubnu 2014 bylo potvrzeno, že pokračování bude mít premiéru v roce 2015.[3] Elizabeth Banks bude film režírovat a Kay Cannon se vrátí jako scenárista.[4] Paul Brooks bude film produkovat pro Gold Circle Films, společně s Elizabeth Banks a Maxem Handelmanem. Scott Niemeyer bude výkonný producent.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Před dubnem roku 2014 bylo oznámeno, že Anna Kendrick, Rebel Wilson a Brittany Snow se vrátí do druhého dílu.[5] 24. dubna bylo oznámeno obsazení Chrissie Fit a 1. května obsazení Hailee Steinfeld, která bude hrát novou členku Barden Bellas, Emily.[6][7] 5. května bylo oznámeno, že Adam DeVine si znovu zopakuje svou roli Bumpera. 14. května se k obsazení přidala Katey Sagal, jako matka Emily.[8] Na konci května se k obsazení přidala Flula Borg a v červnu Christopher Shepard.[9][10] V červnu bylo oznámeno, že skupina Pentatonix si zahraje ve filmu roli konkurenční skupiny.[11] V červenci se k obsazení přidala Birgitte Hjort Sørensen.[12]

Natáčení[editovat | editovat zdroj]

Dne 21. května 2014 se natáčelo na státní univerzitě v Louisianě na kampusu v Baton Rouge.[13]

Hudba[editovat | editovat zdroj]

Dne 3. prosince 2014 bylo oznámeno, že Mark Mothersbaugh byl najatý na skládání hudby pro film.[14]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Pitch Perfect 2 na anglické Wikipedii.