Lašská naučná stezka Štramberk

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lašská naučná stezka Štramberk
Základní informace
TypOkružní naučná stezka
Značeníano, naučná turistická značka
Obtížnoststřední
Sezónaceloročně
Lokalizace
Souřadnice
Map
StartŠtramberk, okres Nový Jičín, Moravskoslezský kraj, ČeskoČesko Česko
CílŠtramberk
Výškový rozdílstřední
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lašská naučná stezka Štramberk, nazývaná také Naučná stezka Lašská - Štramberk, je okružní naučná stezka, která je druhou částí Lašské naučné stezky. Nachází se ve městě Štramberk v okrese Nový Jičín v Přírodním parku Podbeskydí v pohoří Štramberská vrchovina (geologický podcelek Podbeskydské pahorkatiny) v Moravskoslezském kraji.[1][2][3]

Historie a popis naučné stezky[editovat | editovat zdroj]

Lašská naučná stezka Štramberk vede přes důležitá a významná místa Štramberka a byla vybudovaná městem Štramberk v letech 2002 až 2003 a renovována v roce 2013. Na trase délky 6 km je 13 informačních panelů (zastavení), kde 4 informační panely jsou společné s navazující Lašskou naučnou stezkou Kopřivnice, a začíná a končí u Národního sadu a základní školy ve Štramberku. Nejvyšším geografickým bodem stezky je vrchol Bílé hory s nadmořskou výškou 557 m n. m. a nejnižším bodem je křižovatka na ulici Dolní s nadmořskou výškou 365 m n. m. Celkové převýšení je pak 192 m. Některé úseky stezky jsou dobře dostupné s kočárkem nebo na kole. Trasa naučné stezky:[1][2][3]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Část úseku stezky je totožná se Sluneční stezkou na Bílou horu. Stezka je celoročně volně přístupná.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b B-STUDIO.CZ. Lašská naučná stezka Štramberkem. Lašská brána Beskyd - Štramberk, Kopřivnice, Příbor, Hukvaldy [online]. [cit. 2022-11-17]. Dostupné online. 
  2. a b LAŠSKÁ NAUČNÁ STEZKA ŠTRAMBERK - Beskydy - Turistika - Naučné stezky - Štramberk - Beskydy.cz. www.beskydy.cz [online]. [cit. 2022-11-17]. Dostupné online. 
  3. a b S.R.O, Turistika cz. Lašská naučná stezka – štramberská větev. www.turistika.cz [online]. [cit. 2022-11-17]. Dostupné online.