Znát svou cibuli

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Know Your Onions)
Znát svou cibuli
125. díl seriálu Agenti S.H.I.E.L.D.
Pův. názevKnow Your Onions
Číslořada 7
díl 2
Původní TVABC
Premiéra3. června 2020
Tvorba
ScénářCraig Titley
RežieEric Laneuville
Obsah
Délka43 minut
Posloupnost dílů
← Předchozí
Nová dohoda
Následující →
Mimozemští komouši z budoucnosti!
Seznam dílů 7. řady
Seznam dílů seriálu Agenti S.H.I.E.L.D.
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Znát svou cibuli (v anglickém originále Know Your Onions) je druhý díl 7. řady amerického televizního seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. Epizodu režíroval Eric Laneuville a scénář k ní napsal Craig Titley.[1] Titulní role si zopakovali z předchozího dílu Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Henry Simmons, Natalia Cordova-Buckley a Jeff Ward. Ve vedlejších rolích se objevili Joel Stoffer, Patton Oswalt, Darren Barnet, a Nora Zehetner kteří si také zopakovali role z předchozího dílu.[2]

Epizoda obsahuje zmínky o Stevu Rogersovi a Red Skullovi a je napojena na film Captain America: První Avenger, díky séru pro super-vojáky.[3]

Díl měl premiéru 3. června 2020 na stanici ABC,[4] kde ho sledovalo 1,5 miliónů diváků.[5] Epizoda sklidila pozitivní recenze, ale menší než u předešlého dílu.[6]

Děj[editovat | editovat zdroj]

V návaznosti na předchozí díl Mack a Deke přesvědčí Freddyho, aby mu pomáhali a ochránili ho před Chronicomy, zatím co on doručí zásilku.

Mezitím dorazí do baru za Johnsonovou a Coulsonem Simmonsová s Yo-Yo. Simmonsová vyjme kulku z Violy,[7] Freddyho kontaktu, čímž jí zachrání život. Tým se ale následně musí ukrýt, protože do baru přijdou Chronicomové. Během jejich schovávání, se ale probere Viola a kopne do bedny, ze kterém spadne láhev vína, ale Yo-Yo se nedokáže rozběhnout,[8] láhev se rozbije a upozorní na ně. Chronicomy ale odradí Koenig, tudíž tým nenajdou a Chronicomové následně odejdou. Po rozhovoru s Violou si tým uvědomí, že je agentkou Hydry a předala Freddymu tajnou přísadu na vytvoření séra pro super-vojáky. Tým se proto vrátí do Zephyru, ale spolu s Koenigem, který na tom trval. Enochovi, který mezitím musel zastavit Mayovou, která chtěla do terénu, ale nebyla ještě uzdravená, se pokusí kontaktovat Deka a Macka. Mezitím Mayová, která poprvé vidí Coulsona jako LMD se přes to, že se nechtěla uspat, nakonec uspat nechá, ale týmu se zdá, že není Mayová v pořádku.

Mack s Dekem a Freddym mezitím dorazí na nádraží, kde se Mack rozhodne prozkoumat Freddyho zásilku, ve které následně najde sérum. Mezitím se Zephyru podaří spojit s Dekem. Johnsonová, která se dozví, že Deke má zbraň a je spolu s Malickem na nádraží, nařídí mu, aby ho zastřelila. Mack mu to zakáže, Deke nevystřelí a mezitím přijede tým ze Zephyru a pomůže jim v boji proti Chronicomům. Freddymu se ale podaří utéci s agentem Hydry, a po rozhovoru střelí Koeniga, který mu chtěl dodávku rozmluvit, do ramene. Simmonsová mezitím zavolá tým, jelikož jí naběhl nečekaný odpočet pro další časový skok. Tým se stihne vrátit do Zephyru, ale Enoch, který šel pomoci Koenigovi to nestihne. Tým se Zephyrem skočí pryč a Enoch zůstane v roce 1931.[9]

Závěrečná scéna[editovat | editovat zdroj]

Enoch, který nestihl nastoupit do Zephyru zůstane v roce 1931, ale Koenig, kterému Enoch pomohl, ho zaměstná ve svém baru. Na oplátku se chce Koenig dozvědět od Enocha vše o S.H.I.E.L.D.u a LMD.[10]

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Hlavní role[editovat | editovat zdroj]

Vedlejší role[editovat | editovat zdroj]

  • Joel Stoffer jako Enoch
  • Patton Oswalt jako Ernest „Hazard“ Koening
  • Darren Barnet jako Wilfred „Freddy“ Malick
  • Tobias Jelinek jako Luke[11]

Dále také Nora Zehetner, která ztvárnila Violu, kontakt Freddyho, z předchozí epizody.[12]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Marvel's Agents Of S.H.I.E.L.D. [online]. Find a Writer [cit. 2022-01-27]. Dostupné online. 
  2. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.: Know Your Onions | TVmaze. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. (anglicky) 
  3. Agents of SHIELD Reveals Important Connection to Captain America: The First Avenger. TV Shows [online]. [cit. 2022-02-27]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. AGENTS OF SHIELD Season 7 Episode 2 "Know Your Onions" Photos. ScreenSpy [online]. 2020-06-03 [cit. 2022-02-27]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. Agenti S.H.I.E.L.D. – sledovanost. SerialZone.cz [online]. [cit. 2022-02-27]. Dostupné online. 
  6. The heroes have to save Hydra on a busy Agents Of S.H.I.E.L.D.. The A.V. Club [online]. [cit. 2022-02-27]. Dostupné online. (anglicky) 
  7. Nora Zehetner | TVmaze. www.tvmaze.com [online]. [cit. 2022-02-28]. Dostupné online. 
  8. Agents of SHIELD Season 7 Episode 2 Review: Know Your Onions. Den of Geek [online]. 2020-06-04 [cit. 2022-02-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  9. AGENTS OF S.H.I.E.L.D. Recap (S07 E02): Know Your Onions [online]. 2020-06-04 [cit. 2022-02-27]. Dostupné online. (anglicky) 
  10. Agents of SHIELD Season 7 Created ANOTHER Time Loop. Screen Rant [online]. 2020-06-09 [cit. 2022-02-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  11. Preview — Agents of S.H.I.E.L.D. Season 7 Episode 2: Know Your Onions | Tell-Tale TV. telltaletv.com [online]. 2020-05-31 [cit. 2022-02-27]. Dostupné online. (anglicky) 
  12. Listings | TheFutonCritic.com - The Web's Best Television Resource. www.thefutoncritic.com [online]. [cit. 2022-02-27]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]