Klášter milosrdných sester služebnic (Kaštel Sućurac)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Klášter milosrdných sester služebnic v Kaštel Sućuraci
Samostan Sestara Službenica Milosrđa Kaštel Sućurac
Kaštel Sućurac, klášter milosrdných sester
Kaštel Sućurac, klášter milosrdných sester
Lokalita
StátChorvatskoChorvatsko Chorvatsko
KrajSplitsko-dalmatská župa
MístoKaštel Sućurac
Souřadnice
Map
Základní informace
ŘádMilosrdné sestry služebnice
Založení2018
PředstavenáMariangela Galićová
Znak
Odkazy
Webhttps://sm-provincijalat.hr/sluzbenice-milosrda-u-kastel-sucurcu-posveta-oltara-i-blagoslov-novoizgradenog-samostana/
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Klášter milosrdných sester služebnic v Kašteli Sućurac (chorvatsky Samostan Sestara Službenica Milosrđa u Kaštel Sućurcu) s označením „Domov Panny Marie“ (chorv. Dom Blažene Djevice Marije) je moderní zařízení v dalmatském městě Kaštel Sućurac v Chorvatsku. Dům a poskytované služby jsou určeny zejména pro péči o staré osoby.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Dne 27. října 2018 byl mší a posvěcením chrámového oltáře slavnostně zahájen provoz nově vybudovaného kláštera milosrdných sester služebnic s názvem „Domov Panny Marie“. Mši celebroval splitsko-makarský arcibiskup Marin Barišić za koncelebrace dalších osmi kněží. Slavnosti se zúčastnili další hosté za přítomnosti veřejnosti, věřících a duchovních, mj. generální ředitelka Gabriela Tettamanzi, řádové sestry z Chorvatska a Itálie, zástupci města Kaštela a kraje, architekti, dodavatelé, mnoho farníků farnosti Kaštel Sućurac a další. Výzdoba kaple, ústřední místnosti kláštera, je dílem umělce prof. Josipa Bosniće.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

  • Službenice Milosrđa u Kaštel Sućurcu – Posveta oltara i blagoslov novoizgrađenog samostana – SLUŽBENICE MILOSRĐA [online]. [cit. 2020-09-16]. Dostupné online. (chorvatsky)