Kate Hallová (zpěvačka)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kate Hallová
Hallová v roce 2016
Hallová v roce 2016
Základní informace
Narození21. května 1983 (40 let)
Harwich, Essex, Spojené královstvíSpojené království Spojené království
Žánrypop music
Povolánízpěvačka
Nástrojehlas
Manžel(ka)Detlef Soost
Webkate-hall.de
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kate Hallová (* 21. května 1983 Harwich) je dánsko-anglická zpěvačka.[1]

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Hallová se narodila v Harwichi v Essexu anglické matce a dánskému otci a ve třech letech se přestěhovala do Allerødu. Jako dítě dostávala hodiny zpěvu, klavíru a tance. Když jí bylo dvanáct let, byla přijata do dívčího sboru Dánského rozhlasu. O rok později natočila studiové nahrávky pro Pošťáka Pata. Objevila se jako televizní moderátorka v The Voice TV Danmark a dostala se do finále dánské verze pořadu Popstars, kde skončila třetí.

Poté, co ji objevil německý hudební producent Alex Christensen, se v červnu 2005 dostala do německých hitparád se singlem „Is There Anybody Out There?“.

Hallová byla zasnoubena s německým zpěvákem Benem a v roce 2007 s ním vydala čtyři duety „Bedingungslos“, „Du bist wie Musik“, „Ich lieb dich immer noch so“ a „Zwei Herzen“. V listopadu 2008 oznámila, že zasnoubení bylo zrušeno, poté pokračovala jako sólová zpěvačka.[2]

Byla vokální trenérkou v sedmé a desáté sérii německé verze pořadu Popstars. V roce 2009 se Hallová provdala za německého tanečníka Detlefa Soosta, kterého potkala během svého působení v Popstars.[3]

V lednu 2013 byla Hallová oznámena jako jedna z účastníků dánské národní pěvecké soutěže, jejíž vítěz reprezentoval Dánsko v soutěži Eurovision Song Contest 2013.

Žije v Německu.[zdroj?]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Kate Hall (singer) na anglické Wikipedii.

  1. Kate Hall: "In Berlin ist für alle Platz". QIEZ [online]. 2015-07-24 [cit. 2023-03-28]. Dostupné online. (německy) 
  2. Kate Hall im Interview: Nach Trennung von Ben Shopping statt Liebeskummer. bild.de [online]. [cit. 2023-03-28]. Dostupné online. (německy) 
  3. Tanzlehrer Detlef D! Soost: Kate Hall ist seine neue Freundin. bild.de [online]. [cit. 2023-03-28]. Dostupné online. (německy) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]