John Edward James

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
John Edward James
Narození8. června 1981 (42 let)
Michigan
BydlištěFarmington Hills
Alma materVojenská akademie Spojených států amerických (do 2004)
Ross School of Business
Pensylvánská státní univerzita
Michiganská univerzita
Brother Rice High School
Povolánípodnikatel a politik
Politická stranaRepublikánská strana
Webjohnjamesforsenate.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

John Edward James (* 8. června 1981 Detroit) je americký obchodník, vojenský veterán a opakovaný republikánský kandidát do Senátu Spojených států amerických za Michigan.

Ve volbách v roce 2018 kandidoval proti dosavadní senátorce za Demokratickou stranu Debbie Stabenowové. Ta vyhrála s 52,26 % hlasů, zatímco James získal jen 45,76 % hlasů. Protože to byla prohra menším rozdílem, než bylo očekáváno, pro senátní volby v roce 2020 v Michiganu se stal favoritem pro primární volby republikánské strany, které vyhrál. V samotných senátních volbách bude kandidovat proti demokratickému senátorovi Gary Petersovi.

V rámci předvolební kampaně v roce 2018 se přihlásil k běžným soudobým republikánským programovým bodům, tedy například proti legalizaci marihuany, pro politické omezování interrupcí (a proti rozhodnutí Roe vs. Wade), proti politice útočištných měst nevymáhajících protipřistěhovalecké zákony a pro Druhý dodatek Ústavy Spojených států amerických. V rámci prezidentských primárek Republikánské strany v roce 2016 podporoval nejprve Teda Cruze a pak začal podporovat Donalda Trumpa.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku John E. James na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]